Luchtverversing in de industrie

04/09/2021
|
208
industriële ventilator

Er zijn veel verschillende soorten ventilatoren. Ze zijn verschillend in grootte, toepassing en locatie. Productiebedrijven en industriële faciliteiten stellen hoge industriële en toepassingsspecifieke eisen aan een industriële ventilator. Een industriële ventilator moet zorgen voor de verplaatsing van warmte, gassen, stof en gevaarlijke dampen. Ventilatie in de industrie moet ervoor zorgen dat de veiligheidsnormen worden behaald.

Waar moet je op letten bij een industriële ventilator?

Als je een industriële ventilator wilt kopen moet je op een aantal dingen letten. Het is belangrijk om te kijken naar de kenmerken en eigenschappen van een industriële ventilator, zoals het gewicht en het vermogen van de motor. Een industriële ventilator kan worden gebruikt voor het afzuigen van schadelijke stoffen. Een ventilator is in staat om een ruimte te verwarmen. Een verwarming kan vaak niet in een fabriekshal de gehele ruimte verwarmen. Een ventilator kan helpen om de warme lucht die vrijkomt te verspreiden over de gehele ruimte. Daarnaast zorgt de ventilator voor de verversing van lucht, zodat de werknemers in goede omstandigheden kunnen werken. Verder kan een ventilator helpen bij het transporteren van gassen of het droogblazen van bepaalde onderdelen in de industrie.

Gerelateerd nieuws  Zo maak jij thuiswerken een stuk leuker

industriële ventilator

Materiaal

Een ventilator is een belangrijk onderdeel van het productieproces. Het is daarom van belang dat de ventilator bestaat uit een sterk materiaal. Een ventilator is een product wat niet snel slijt. Het voordeel voor bedrijven is dat ze een investering doen in iets waar ze langere tijd gebruik van kunnen maken. Een ventilator wordt gemaakt van een sterk materiaal, wat goed bestand is tegen alle werkcondities. Hierdoor kan het ook een aardig gewicht hebben. Aluminium of kunststof ventilator zijn over het algemeen wel iets lichter.

Radiale of axiale ventilator

Bij een radiale of centrifugale ventilator wordt de lucht in de as volgen aangezogen, 90° garden omgebogen en dwars op de lengterichting van de as uitgeblazen. Bij een radiale ventilator is een lichtere elektromotor mogelijk en zijn er platte bouwmogelijkheden. Het nadeel van deze ventilator is dat hij minder efficiënt is en weinig lucht verplaatst. Een axiale ventilator verplaatst de luchtstroom in de lengterichting van de aandrijfas. De ventilator heeft de vorm van een wiel, kan een grote hoeveelheden lucht verplaatsen en is ideaal voor lage druk systemen.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!