Welk type container huren?

25/07/2022
|
200
container huren nijmegen

Wanneer je een container gaat huren, dan heb je een ruime keuze uit verschillende containers. Voor elk soort afval is een container te vinden. Daarnaast zijn er verschillende formaten containers te vinden. Als laatst is het mogelijk om te kiezen tussen een gesloten en een open container. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van een gesloten container huren in Nijmegen?

Wat is een gesloten container?

Een gesloten container te vergelijken met een klein huisje. Deze containers worden meestal verhuurd met een inhoud van 6m³ of  10m³. De containers zijn eenvoudig bij jouw woning te plaatsen door het compacte formaat. Afgesloten containers worden voornamelijk gebruikt om grofvuil, huisraad en bouw- en sloopafval af te voeren.

De gesloten container is geheel af te sluiten en heeft meerdere deuren/kleppen aan de zij- en achterkant van de container. Deze deurtjes zijn af te sluiten met een hangslot. Voor dit slot moet je meestal zelf zorgen.

Waarom een dichte container?

Een dichte container heeft een aantal voordelen ten opzichte van een open container. Wat de voor- en nadelen van een gesloten container zijn zullen we met jou doornemen. Zo weet je of je het beste een open of een afsluitbare container kunt huren.

Voorkom het illegaal dumpen van afval

Met een open houten container bijvoorbeeld, loop je het risico dat andere mensen afval in jouw container dumpen. Je wilt natuurlijk niet dat mensen afval in jouw vuilcontainer gaan dumpen. Jij hebt hier immers voor betaald.

Daarnaast kan het illegaal gedumpte afval zorgen voor extra kosten, aangezien het jouw afvalstroom vervuilt. Bijvoorbeeld oude meubels of restafval in een container dat bedoeld is voor schoon puin. Of gevaarlijk chemisch afval.

Gerelateerd nieuws  Zo maak jij thuiswerken een stuk leuker

Een dichte container zorgt ervoor dat anderen niet de kans krijgen om illegaal afval te dumpen. Je kunt het beste de deurtjes van de container goed afsluiten, zodat niemand anders afval kan dumpen in jouw container. Wanneer je bezig bent met jouw klus kun je de container open laten staan. Op dit moment loop je risico dat anderen afval in jouw container dumpen. Zet daarom de container in het zicht, zodat je op jouw container kunt letten.

Voorkom dat mensen jouw afval meenemen

Een gesloten container voorkomt dat er nieuwsgierige mensen in jouw container gaan rondneuzen of dingen uit de container meenemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude kasten, banken, matrassen, elektronische apparaten, etc. Als je niet wilt dat anderen in jouw container rommelen en spullen meenemen, dan doe je er goed aan om een afsluitbare container te nemen.

Voorkom dat afval uit de container waait

Bij stormachtige dagen loop je het risico dat de wind afval uit jouw afvalcontainer blaast. Bijvoorbeeld piepschuim, folie, zand en ander licht materiaal waait makkelijk uit de container.

Het afval kan hierdoor op straat terecht komen, de tuin vervuilen of mogelijk schade aanbrengen aan auto’s of huizen. In het ergste geval kan het afval voor ongelukken zorgen als het op de openbare weg terecht komt.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!