Wat is een high tea?

03/12/2020
|
56
rotterdam high tea

Je hebt er vast weleens van gehoord, een high tea. Maar wat is het nou eigenlijk? Een high tea is een lichte maaltijd met allerlei zoete en hartige hapjes in combinatie met koppen thee.

Er is wel een verschil in high tea tussen Engeland en Nederland. In Engeland wordt het vaak rond 6 uur ’s avonds gedaan, terwijl we het in Nederland vooral ’s middags doen. Daar heet het dan ook een afternoon tea. In Engeland gebruiken ze voornamelijk hartige hapjes en in Nederland vooral zoete hapjes.

De gerechten die geserveerd worden bij een high tea verschillen per plaats en ook de voorkeur van het gezelschap speelt een rol. Soms wordt er zelfs soep bij gegeten, maar meestal bestaan de hapjes uit kleine sandwiches, desserts, zuivelproducten en worst. Je kunt ze koud of warm serveren. Bij de thee wordt ook soms wijn of vruchtensap geserveerd. Mocht je geen zin hebben in thee, dan kun je ook eens proberen om een high beer of high wine te organiseren. Hierbij wordt de thee vervangen door verschillende soorten bier en wijn. Het is ook mogelijk om in een stad als Rotterdam high tea te bestellen in verschillende eetgelegenheden.

Gerelateerd nieuws  Wat te doen met kerst 2021?

High tea in Nederland

In Nederland is high tea de laatste jaren zeer populair geworden. Samen met familie, vrienden of collega’s genieten van lekkere hapjes met een warm kopje thee erbij. In ons land organiseren we dit meestal tussen de lunch en het avondeten in. Nog altijd worden er typische Engelse gerechten gebruikt zoals scones, maar steeds meer mensen proberen er hun eigen draai aan te geven.

Ook in veel restaurants en eetcafés in Nederland is het mogelijk om een high tea te bestellen. High tea in Rotterdam is bijvoorbeeld zeer populair. Je reserveert dan met je gezelschap ergens in de middag. Soms is het mogelijk om je eigen voorkeur aan hapjes door te geven. Zo kun je kiezen voor meer zoete hapjes, of juist voor de hartige kiezen. Mocht een van jullie geen thee drinken, dan is het geen probleem om er koffie of andere drank bij te bestellen.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

Oogmake-up: tips voor brildragers

|
Lifestyle, Schoonheid

Zo ga je voorbereid de zomer in

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!