Waarom vis eten goed is voor jouw gezondheid

29/04/2022
|
52
zeebaars kopen

Vis is een geweldige bron van eiwitten, omega-3 vetzuren én vitamine D. Al deze voedingsstoffen bieden allemaal gezondheidsvoordelen. Zo’n één tot twee keer per week de juiste vissoorten eten kan je algehele gezondheid een enorme boost geven. Om welke vissen het precies gaat, hoeveel je er van moet eten en wat de voordelen zijn, leggen wij aan je uit in deze blog.

Gezonde vis

Als we het hebben over gezonde vissoorten, dan kan er onderscheid gemaakt worden tussen gezonde vette en gezonde magere vis. Gezonde vette vis bestaat uit meer dan 5% vet. Dit zijn vissoorten, zoals zalm, forel, haring, makreel en ansjovis. Gezonde magere vis heeft dus minder dan 5% vet en bevat veel proteïne en weinig vet en calorieën. Om deze reden past magere vis net wat beter binnen een gezonde levensstijl, maar wissel dit zeker af met vette vis. Gezonde magere vissoorten zijn: tong, zeebaars, tonijn, koolvis en kabeljauw. Goede kwaliteit zeebaars kopen kan gemakkelijk en snel online.

Gerelateerd nieuws  Wel of geen koffieapparaat in je huis

Voordelen van vis

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor een gezond hart. Ze helpen hartritmestoornissen t voorkomen, verlagen de bloeddruk en het triglyceridengehalte én verminderen het risico op atherosclerose. Daarnaast is vitamine D belangrijk voor sterke botten en beschermt het tegen bepaalde vormen van kanker en auto-immuunziekten.

Hoe vaak kun je vis eten?

Het wordt aangeraden om één keer per week vis te eten, omdat dit al het risico op overlijden aan hartzieken met 15% kan verlagen. Toch is het verstandig om niet vaker dan één keer per week vis te eten. Vis bevat namelijk ook ongezonde stoffen, zoals diozine en kwik. Dit komt door vervuiling in onze voeding terecht. Maar je hoeft je niet al te veel zorgen te maken hierover. Het risico van kleine hoeveelheden dioxine en kwik in één portie vette vis geven amper problemen. De voordelen van het eten van vis zijn veel te belangrijk om te verwaarlozen.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

Oogmake-up: tips voor brildragers

|
Lifestyle, Schoonheid

Zo ga je voorbereid de zomer in

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!