Nee, hierin zit enig verschil. Dat is overigens ook logisch, want aan perfecte isolatie hangt een prijskaartje. Zo is driedubbele hoog rendementsbeglazing gevoelig duurder dan standaard dubbel glas en zijn super geïsoleerde meer kamer profielen duurder dan standaard profielen met slechts één kamer. Laat je overigens niet overweldigen door al die ingewikkeld klinkende begrippen als ‘u-waarde’ en ‘thermisch onderbroken profielen’. De veranda bouwer zal je uitgebreid informeren en kan exact voor je uitrekenen welke profielen en beglazing het beste passen bij je woning. De mate van isolatie moet immers afgestemd zijn op de isolatie van de woning. Aan een overkill aan isolatie heb je immers niets als de woning zelf slecht geïsoleerd is.

Glazen veranda

Een glazen veranda zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van het buitenleven. Welk seizoen het ook is, een veranda van glas zorgt ervoor dat je dichter bij de natuur bent. In de zomer kun je in de schaduw afkoelen en ’s avonds vormt het een warmere en gezellige plek. Na de zomer is het een beschutte plek waar je uit de wind en regen kunt zitten. Ook kun je je tuinmeubels, buitenkeuken of kinderspeelgoed gemakkelijk laten staan, het staat namelijk schoon en droog onder je glazen veranda. Als je ook nog een schuifwand erin laat plaatsen zit je helemaal beschut. Fan kun je zelfs een kacheltje erin zetten en heb je een tweede woonkamer voor in de winter.

Voordelen glazen veranda

Het gebruik van glas bij een veranda brengt veel voordelen met zich mee. Zo creëer je door het heldere glas een mooie licht inval. De glazen veranda zal hierdoor ruim overkomen. Je krijgt geen donkere ruimtes en warmte die door het glas heen komt zal in de ruimte blijven. Ook zorgt een glazen dak voor behoud van heldere kleuren en heeft een strakke uitstraling. Een glazen veranda creëert door het gebruik van helder glas een mooi zicht naar buiten. Bovendien versterkt de glazen veranda op deze manier de koppeling tussen huis en tuin. Zo kun je optimaal genieten van je tuin, zowel in de zomer als in de winter. Bovendien bestaat het glas in de daken uit stevig veiligheidsglas. Je bent beschermd tegen neerslag en de straling van de zon. Zo kun je zorgeloos genieten van de extra ruimte, ook als er kinderen aan het spelen zijn.

Lees ook:  Alles wat je moet weten voordat je kiest voor zonnepanelen in Amsterdam