Waar let je op bij bankhoezen kopen

26/07/2021
|
183
bankhoezen kopen

Je oude bank is vies en versleten, maar geld voor een nieuwe is er niet echt. Je kunt dan kiezen om een bankhoes aan te schaffen. Er zijn namelijk bankhoezen in alle soorten, maten en kleuren. Keuze in overvloed maar waar let je dan op? Bankhoezen kopen is dus geen eenvoudige taak, maar met behulp van deze tips maken wij het je in ieder geval iets makkelijker.

Het stretch vermogen

Niet iedere bankhoes stretcht op dezelfde wijze, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden tot stretch. Dit bepaalt doorgaans ook gelijk het pasvermogen van de bankhoes. Bij bankhoezen kopen is het dus belangrijk om hier rekening te houden. Je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe bankhoes goed past en vooral mooi blijft zitten. We vertellen je graag welke stretch mogelijkheden er zijn.

Op de eerste plaats kennen we de multi directionele stretch. Dit wilt zeggen dat de stof alle kanten opgetrokken kan worden en dan blijft stretchen. Bankhoezen met deze stretchvorm kunnen zich uitstekend aanpassen aan elke vorm van de bank. Daardoor zijn deze voor iedere bank geschikt.

Ten tweede kennen we de bi-directionele stretch. Deze hoezen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden opgerekt. Voor normaal gevormde banken zijn deze uitermate geschikt, echter zijn ze niet zo veelzijdig als de hoezen met multi directionele stretch.

Gerelateerd nieuws  Help ik heb muizen in huis!

Vervolgens kennen we ook de one way stretch. Deze hoezen zijn doorgaans goedkoper dan voorgaande soorten, omdat deze enkel een horizontale stretch mogelijkheid hebben. Daardoor is de mogelijkheid tot pasvorm wat beperkter, maar zijn altijd nog uitermate geschikt voor een standaard bank.

Materiaal

De meest gebruikte materialen voor een bankhoes zijn spandex, polyester en katoen. Doorgaans worden ze alle drie als blend gebruikt. Zo wordt voor het reukvermogen 7% spandex gebruikt, polyester om de hoezen onverslijtbaar en waterafstotend te maken en katoen om te voorkomen dat de hoes statisch geladen wordt en je in de zomer niet door de hoes gaat transpireren.

Herkomst

Wat maakt het bij bankhoezen kopen uit waar deze vandaan komen? Niet uitermate veel, maar het is wel zo fijn om te weten dat hetgeen wat ik koop getest is, veilig in gebruik is, kleuren niet afgeven en vooral dat het milieuvriendelijk is gefabriceerd.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!