De verduurzaming van een bedrijf

13/06/2021
|
193
verduurzaming bedrijf

Tegenwoordig staat energiezuinigheid en verduurzaming van een bedrijf erg centraal in onze samenleving. Om deze redenen wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van een EED audit. Met de informatie die uit een EED audit komen kunnen ook energiebesparing mogelijkheden bekeken worden. Op basis van deze informatie kun je zien wat voor effect verduurzamen zou hebben op jou bedrijf. Als je een verduurzaming bedrijf wilt kan je met een energieaudit zien wat voor aanpak je nodig zou hebben om dit te verwezenlijken. Wil je meer weten over het energie-audit? Dan kan je hieronder meer informatie lezen.

Wat is een EED audit precies?

Wanneer je als bedrijf ervoor kiest om een EED audit te gebruiken kan je overzichtelijk zien wat voor energiestromen er lopen binnen je bedrijf. Vaak is dit het energieverbruik van industriële processen, gebouwen en installaties. Ook wordt er gekeken naar het vervoer en warmte die zal worden uitgestoten. Sinds 1 juli 2019 is het verplicht om een energieaudit in te dienen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland. Deze verplichting is ontstaan uit de richtlijnen van de Europese energie-efficiency. De richtlijnen van de Europese energie-efficiency zijn bedoeld om ondernemers en organisaties bewuster te laten worden van hun energieverbruik. Door de inzichten die je krijgt kan je een verduurzaming voor je bedrijf opzetten. Zo kan je als bedrijf er bewuster van worden en meer aandacht aan het milieu schenken. Wanneer je het energie auditverslag niet inlevert, zal RVO een sanctie onder dwangsom op je bedrijf leggen.

Gerelateerd nieuws  Wat zijn SDS sheets en waarom zijn ze zo belangrijk?

Wanneer heb je een auditplicht als bedrijf?

Je bent verplicht om een EED audit uit te voeren wanneer je als grote onderneming geen KMO-status hebt. Bedrijven die meer dan 50 miljoen jaarlijks omzetten en meer dan 250 fulltimers in dienst hebben zijn verplicht een energie-audit uit te voeren. Ook als je deelnemingen hebt van partnerondernemingen, dochterondernemingen en partnerondernemingen zijn de voorwaarden inclusief. Er zijn echter wat uitzonderingen, waardoor sommige bedrijven die voldoen aan alle voorwaarden, maar niet audit plichtig zijn. Door dit allemaal te doen worden bedrijven niet alleen verplicht, maar ook gestimuleerd en gemotiveerd om duurzaam te gaan ondernemen.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!