Vervuiling en overlast door afval

10/12/2021
|
164
Grofvuil Hoorn

Het kan niet anders dan dat je er weleens overheen bent gestruikeld of je er mateloos aan hebt geïrriteerd: rondslingerend afval. Oude meubels die op de stoep staan, volle vuilniszakken en kraaien die veel van wat er ligt verorberen, wie kent het niet? Het verandert niet alleen het straatbeeld, het is een dusdanige vorm van vervuiling die moet worden tegengegaan. Via een online formulier kun je deze overlast aankaarten. Je kunt bovendien aangeven waar er sprake is van overlast, wat de huidige situatie is én of het gaat om vervuiling of afval. Soms vinden melders het fijn om een foto te uploaden en dit is dan ook mogelijk.

Deze situaties vragen om een melding

Er zijn situaties waar niemand omheen kan. In sommige gevallen moet er echt melding worden gemaakt. Het kan gaan om afval wat is buitengezet op de verkeerde dag. Of wat dacht je van de mate van stank wanneer afval helemaal niet is opgehaald. Zoekmachines zoals Google onder andere zijn uitermate geschikt om uit te zoeken welke oplossingen een gemeente heeft als het gaat om grofvuil. Je kunt zoektermen als ‘grofvuil Hoorn’ intikken om alle opties te bekijken. Steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht kampen veel met allerlei vormen van afval. In principe wordt het dan snel een gigantische chaos. Afvalbestrijding is iets wat men samen dient op te lossen en het begint bij jezelf. Zoek dus op termen als ‘grofvuil Hoorn’ zodra je weer kraaien op een oude fauteuil ziet zitten met een half broodje frikandel speciaal.

Gerelateerd nieuws  Last van de rug bij computerwerk?

Het laten ophalen van grofvuil

Zoektermen als ‘grofvuil Den Haag’ of ‘grofvuil Hoorn’ laten jou zien hoe jouw gemeente te werk gaat als het gaat om afvalbestrijding. Je kunt zien hoe en wanneer grofvuil opgehaald wordt bijvoorbeeld. Tevens kun je het grofvuil wegbrengen naar een milieustraat. Meestal kost dit niets. Bovendien kun je een afspraak maken om je grofvuil op te laten halen. Dit gebeurt gratis.

Het veranderen van het huidige straatbeeld

Prullenbakken met maaltjes voor kraaien, volle papierbakken en rondslingerende meubelstukken zorgen voor een onhygiënisch klimaat. Niemand wil leven in een vervuilde omgeving. Het lijkt erop dat de natuur wordt verwaarloosd. Het is dus ten zeerste aan te raden om flora en fauna te redden en zorg te dragen voor een schoon en net straatbeeld. Alle kleine beetjes helpen!

Grofvuil Hoorn

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!