Wat de reden ook is, soms lukt het niet om op vakantie te gaan. Dan kun je natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten. Maar, je kunt ook kijken of je het vakantiegevoel op een andere manier krijgt. Gelukkig zijn daar best wel leuke mogelijkheden voor. Het gaat erom dat je eerst duidelijk hebt, wat vakantiegevoel betekent voor jou. Wil jij wat meer vakantiegevoel? Check dan hier drie tips. 

Tip 1: Groot zwembad 

Het klinkt simpel en dat is het ook. Heel veel mensen koppelen nu eenmaal een groot zwembad aan een vakantiegevoel. Dan hoef je niet te wachten op een groot zwembad in een hotel. Dan kun je gewoon zelf thuis een groot zwembad neerzetten. Heb je het te koud in een groot zwembad? Dan kun je er ook voor kiezen om een jacuzzi te kopen. Is het jou allemaal te duur, maar wil je toch wat van water ervaren? Check dan de volgende tip. 

Tip 2: Ga de natuur in 

Veel mensen willen vooral ontspannen en even weg van huis zijn. Dat hoeft niet per definitie door een week op vakantie te gaan. Je kan ook prima naar het bos of naar een meer gaan. Verder kan je ook nog naar de zee gaan. Wil je het nog goedkoper? Pak dan de fiets, in plaats van de auto. Zo bespaar je een hoop brandstofkosten. 

zwembad-2

Tip 3: Doe andere dingen 

Vakantiegevoel krijgen sommige mensen doordat ze andere dingen doen dan anders. Dat waar ze ‘anders niet aan toe komen’. Nu is het mooi dat ‘daar anders niet aan toekomen’ tussen de oren zit. Je moet jouw eigen sleur doorbreken. Dat kan heel simpel. Ga eens een paar weken allerlei recepten die je niet kent, koken en opeten. Ze zult zien dat je tijdens het koken er de volle aandacht bij hebt en dat je verrast wordt door de smaak van het eten. Kortom? Je geeft jezelf dus een nieuwe ervaring, een vakantiegevoel. Tip: zoek dan naar gerechten die voor jou passen bij een vakantie of zoek naar gezonde voeding voor gezond ouder worden.

Lees ook:  Is Glamping het nieuwe kamperen?