Enkele van jullie zullen het begrip uitzendsoftware wel kennen en andere nog niet. Uitzendsoftware is een planningsmodule speciaal voor de uitzendbureau branche. In het bedrijfsleven wordt nog veel gebruik gemaakt van programma’s zoals Excel om planningen en vergelijkbare bij te houden. Een nadeel hiervan is dat het veel tijd in beslag neemt en dat er onnodig veel kans gecreëerd wordt voor fouten. Uit onderzoek blijkt dat uitzendsoftware hier een goed hulpmiddel bij is.

Voordelen van uitzendsoftware

Er zijn meer voor- dan nadelen wanneer het aankomt op een software aanschaffen voor je planning. Als eerste is er zoals eerder benoemd minder kans op fouten en bespaart het de bedrijven tijd. Daarnaast is het zo dat de modules van een planning software zo gemaakt zijn dat ze perfect aansluiten bij een uitzendbureau haar werkzaamheden. Er vindt namelijk een communicatieplaats tussen alle verschillende modules die er zijn. Wanneer een medewerker niet beschikt over eigen vervoer en deze op een bepaalde dag wordt ingepland, valt direct te zien dat ze transport nodig hebben. Degene wat de medewerkers inplant ziet op deze manier direct welke medewerker vervoer nodig heeft en welke met eigen vervoer rijdt. Zo kan een efficiënte volgorde gemaakt worden voor het ophalen van de medewerkers.

Wat kan een uitzendsoftware nu concreet?

Om alles nog één keer samen te vatten staan hieronder de mogelijkheden dat een uitzendsoftware een bedrijf zou kunnen bieden.

  • Het is mogelijk om alle medewerkers makkelijk en efficiënt in te plannen
  • Doordat medewerkers zich inklokken, worden automatisch de uren van hen bijgehouden.
  • Je kunt de huisvestiging optimaliseren en de administratie goed onder controle houden
  • Doordat er een transportmodule is weet je precies welke medewerkers vervoer nodig hebben naar de werkplek.
  • Personeelsdossiers kunnen eenvoudig beheerd en geüpdatet worden wanneer nodig.

Kortom; uitzendsoftware brengt vele voordelen met zich mee. Echter, het is niet voor elke sector iets wat perse nodig is in het bedrijf. Sommige bedrijven zijn namelijk wat kleiner en krijgen het ook prima geregeld met de wat kleinere systemen en programma’s zoals Excel. Voor een uitzendbureau kan een software als dit echter cruciaal zijn.