Tips voor de beste schoolfoto

09/03/2021
|
211
schoolfotograaf prijzen

Een schoolfotograaf maakt elk jaar foto’s van scholieren in het basis- en middelbaar onderwijs. Schoolfoto’s zijn een blijvende herinnering aan de mooie schooltijd. Schoolfoto’s worden al jaren gemaakt. Het doel van een klassenfoto is om de essentie van de groep op papier. De kinderen worden apart nog gefotografeerd waar vervolgens losse fotovellen van gemaakt worden.

 

Tips voor de beste schoolfoto

Het is niet voor iedereen even makkelijk om op de foto te gaan, al helemaal als het om schoolfoto’s gaat. Je wilt natuurlijk dat de foto perfect is. Later zie je je kind veranderen door de jaren heen, van peuter tot tiener. Met de volgende tips staat iedereen goed op de foto.

  • Oefen thuis

Het klinkt misschien gek, maar laat je kind gewoon voor de spiegel staan en oefen verschillende poses. Houd er wel rekening mee dat de fotograaf altijd vraagt een specifieke houding aan te nemen: zittend op een krukje, driekwart gedraaid met het gezicht naar de camera. Zo weet je kind precies wat er te wachten staat en is het misschien iets minder spannend.

  • Ogen open houden

Vele mensen doen tijdens de flits automatisch hun ogen dicht, ook kinderen. Als je kind van zichzelf al kleine, dichtgeknepen ogen heeft dan kan het op de foto uitzien alsof de ogen gesloten zijn. Dat is jammer, want de ogen zijn een belangrijk deel van de foto. Je kunt het thuis oefenen door tot drie te tellen en dan de foto te nemen. Een beetje overdreven ogen open mag best, dat zie je op de foto vaak helemaal niet terug. En vergeet vooral niet te lachen!

Gerelateerd nieuws  Tips voor het kiezen van de juiste gitaar: vind de perfecte match voor jouw muzikale reis

 

Schoolfotograaf prijzen

Inmiddels wil niet iedereen de foto’s nog op papier hebben, maar lekker makkelijk digitaal. Sommige schoolfotografen bieden digitale versies van de foto’s aan. Deze digitale versies bieden zelfs de mogelijkheid om zelf een achtergrond te kiezen voor de foto’s. Schoolfotograaf prijzen variëren gemiddeld van 8 euro tot 12 euro. Helaas is het niet mogelijk om een digitaal bestand te bestellen van de groepsfoto in verband met de privacy wetgeving (AVG). Schoolfotograaf prijzen kunnen verschillen als je ervoor kiest de foto’s te laten afdrukken op bijvoorbeeld een telefoonhoesje of een mok, wat overigens een hele leuk cadeau tip is voor opa of oma.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!