Tips om je motorrijbewijs te halen in Noord-Holland

23/09/2022
|
222
motorrijles

Het is je grote wens om ooit je motorrijbewijs te halen en te mogen rijden over de Nederlandse wegen. Je bent stiekem al het kijken op welke motor je zou gaan rijden. Wordt het een Ducati, Harley Davidson, Kawasaki of toch een Honda? Voor je je motorrijbewijs krijgt moet je wel motorrijles nemen. Of je nou je motorrijles in Alkmaar, Amsterdam of Haarlem hebt: wij geven je tips mee in deze blog om je traject soepeler te laten verlopen.

Begin vroeg in het jaar

In de barre wintermaanden is het simpelweg niet fijn om op een motor te zitten op de openbare weg. Het is glad en andere mensen kunnen met wegglijden jou meenemen. Daarentegen is de vroege lente en zomer ideaal om de trouwe tweewieler uit de garage te halen. Mochten je motorrijlessen uitlopen tot in de koudere maanden dan is dit natuurlijk geen ramp. Die kou kan je trotseren!

Hou je aan de snelheid

Als motorbestuurder ben je simpelweg een kwetsbare bestuurder. Hoewel je als motorbestuurder zeer bekwaam zult zijn kan een fout van een autobestuurder voor grote consequenties zorgen. Het is dus van groot belang dat je genoeg tijd hebt om te reageren wanneer er iets gebeurt in het verkeer. Daarnaast verbruik je ook een stuk minder benzine wanneer je je aan de snelheid houdt, wat gezien de stijgende grondstofprijzen een financieel verantwoorde keuze is.

Gerelateerd nieuws  Hulp bij het regelen van de scheiding

Neem genoeg lessen

Het is makkelijk om te denken dat je snel klaar bent voor het grote afrijden. Je bent zelfverzekerd en je rijinstructeur is er van overtuigt dat je er klaar voor bent. Wees hier zeer kritisch op jezelf. Doe alleen als je het zeer zeker weet de stap zetten naar een rijexamen. De reden hier voor is dat als je hem niet haalt je weer voor extra lessen moet betalen én moet wachten tot er bij het CBR een plek vrij is voor een nieuw examen. Als er één ding is wat zeker is: het CBR laat je altijd lang wachten.

Let goed op je instructeur

Je rijinstructeur zal vaker iets voordoen om te laten zien hoe een bepaalde verkeershandeling uitgevoerd moet worden. Let hier goed op om fouten te voorkomen. Het is natuurlijk zonde wanneer er kostbare tijd verspild wordt in je rijles, dit kost je op de lange termijn geld.

Heb je toch meer met auto’s dan met motoren? Bekijk dan onze blog over de top 8 mooiste autoboeken!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!