Spiritualiteit betekent letterlijk: op de geestelijke en innerlijke beleving gericht. Iedereen is dus in zekere mate spiritueel. Het is het punt waar de wetenschap stopt en het gevoel het stokje overneemt. Spiritualiteit heeft te maken met dat wat jou motiveert en zin en betekenis geeft aan je leven. Het gaat over wat jou bezig houdt en ook vooral wat je voelt en waar je blij van wordt. Het is juist niet zweverig, maar in feite met twee benen op de grond blijven staan. Daarom vertellen wij je de stappen om je spirituele ontwikkeling mee te bevorderen.

Stap 1. Lezen

Wanneer je interesse hebt en je graag je wilt verdiepen, raden we je aan om boeken over spiritualiteit te gaan lezen. Deze staan namelijk niet voor een specifiek geloof, maar bevatten wel veel duidelijkheid, inspiratie en ideeën. Hierdoor raakt je spirituele ontwikkeling zonder twijfel in een stroom versnelling. Bij het lezen van de boeken raden we ja aan om naar je eigen gevoel te luisteren. Het motto is: haal eruit wat er voor jezelf in zit en wat jij kunt gebruiken. Kijk dus of het past bij wie je bent en wilt zijn. Het mooie van spiritualiteit is namelijk dat het je niets opdringt. Het geeft iets, het deelt kennis en ervaringen en zodoende zet het aan tot nadenken.

Stap 2. Mediteren

Als je wilt loskomen van alle spanningen en stress van iedere dag, begin dan met mediteren. Het is een manier van ontspannen en komt je spirituele ontwikkeling zeker ten goede. Bij mediteren neem je op een rustige plek tijd voor jezelf. Je probeert het denken even te stoppen. Pas wanneer het denken stopt, kan het gevoel echt gaan spreken. Ieder mediteert ook op zijn of haar eigen manier. Er is ook geen voorgeschreven regel voor hoe je zou moeten mediteren. Je mediteert op de manier waarbij jij je lekker voelt.

Stap 3. De wetten van het universum accepteren

De spirituele wetten of universele principes zijn de basis voor je spirituele ontwikkeling. Ze zijn gebaseerd op spirituele ervaringen en vormt de basis waaruit je kunt groeien naar een hoger bewustzijn. Ze geven aan hoe het écht werkt tussen mensen en niet hoe wij vinden dat het moet.