Ponchos, een kleding stuk met een rijke historie

07/06/2021
|
205
Poncho

Ponchos zijn tegenwoordig steeds meer terug te zien in onze mode. Dit is niet altijd zo geweest. Vroeger werden deze kledingstukken vooral gezien als een bijzonder iets. Het werd gezien als een kledingstuk dat voor een bepaalde groep mensen weggelegd was. De meeste mensen moesten dan ook niets hebben van een poncho. Toch bleek dit niet van lange duur te zijn. Jaren later begonnen namelijk modehuizen en fashionketen te experimenteren met de poncho's. Zij maakten van de poncho een echt fashion voorwerp en dat is tegenwoordig nog steeds goed terug te zien. Zo zijn er nu speciale regenponcho's die een goede bescherming tegen de regen bieden. De poncho heeft dus al een verleden, maar dit valt in het niets bij het stukje dat wij hierover gaan vertellen.

Poncho's zijn al duizenden jaren oud

Niemand weet precies wanneer poncho's ontstaan zijn. De geschiedenis van dit voorwerp is daarvoor te onduidelijk en dus zijn er nog te veel vragen. Wel is het duidelijk dat dit voorwerp een rijk en diep verleden onder zich heeft. Poncho's worden al honderden jaren gedragen door verschillende stammen waaronder de Inca stammen. Toch was er voor deze stam al veel gebruik gemaakt van een soort poncho. Zo zijn er resten poncho's van de Paracas stam gevonden die meer dan tweeduizend jaar oud zijn. Dat betekent dat er voor het jaar 0 al gebruik van deze voorwerpen werd gemaakt!

Gerelateerd nieuws  Van eerste rijles tot rijbewijs

Poncho's komen van origine uit Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika is de oudste Poncho ooit gevonden en deze kwam uit het jaar 500 voor christus. Nergens anders ter wereld is zo'n oude poncho gevonden. Het is dan ook met zekerheid te zeggen dat dit modevoorwerp haar oorsprong kent uit Zuid- Amerika, om precies te zijn het Andes gebergte! Het kleding voorwerp werd beroemd, nadat ontdekkingsreizigers in Zuid-Amerika aankwamen en hier op ontdekking gingen. Hierbij werd onder andere dit voorwerp mee terug genomen richting Europa en zo werd dit voorwerp verspreid.

De klassieke poncho kopen bij Ecuafina

Hoewel de poncho de afgelopen decennia verandert is qua looks en qua gebruiksdoeleinde, zijn er toch nog klassieke poncho's te vinden die erg veel lijken op de originele variant. Ecuafina is in Nederland een van de enige duurzame en organische poncho aanbieders. De poncho's worden gemaakt van 100% alpaca wolmix wat niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens heel erg warm is. Ecuafina biedt ook een optie voor de native look naar je kledingkast te halen. Deze native poncho's zijn voorzien van patronen die de Zuid-Amerikaanse cultuur goed weerspiegelen!

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Tips voor de schoonmaak van schoenen

|
Lifestyle

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!