Mozaiek tegels zetten voor beginners

02/03/2021
|
158
Mozaiek tegels zetten

Heb jij besloten dat je mozaiek tegels in je interieur, badkamer, toilet of misschien wel ergens anders wilt? Je kunt ervoor kiezen om een tegelzetter in te huren, maar je kan ook zelf mozaiek tegels zetten. In deze blog over mozaiek tegels zetten vertellen we je hoe je het zelf kan doen!

Benodigdheden

Om zelf mozaiek tegels te zetten heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Denk aan lijm, een veiligheidsbril en mondkapje, een spons, een lijmkam, een waterpas, voegmiddel en kit. En natuurlijk het belangrijkste: de mozaiek tegels! Zorg ervoor dat je alles van tevoren in huis hebt gehaald, zodat je meteen kan beginnen. Het is ook belangrijk om een schone werkplek te hebben en preventieve maatregelen te nemen zodat bijvoorbeeld de vloer niet wordt beschadigd.

Mozaiek tegels zetten

Allereerst is het belangrijk om de ondergrond schoon, droog en vlak te maken. De tegels kunnen namelijk alleen gezet worden op een vlakke ondergrond, anders ontstaan er scheve oneffenheden. Breng vervolgens de lijm aan met de lijmkam, hierdoor weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid lijm gebruikt en wordt de lijm goed verdeeld. Vervolgens kun je de tegels gaan plaatsen, zorg ervoor dat je ze goed aandrukt. Het is van belang om goed te weten welke tegels je op welke plek neer gaat leggen om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen. Om ervoor te zorgen dat je geen scheve tegels zet, wordt er aangeraden om van tevoren met de waterpas lijnen uit te tekenen zodat je precies weet waar de tegels geplaatst moeten worden. Als de lijm goed is uitgedroogd kan er tot slot worden gevoegd.

Gerelateerd nieuws  Het onbewoonde paradijs naast Curacao

Tips

Hieronder worden enkele tips gegeven met betrekking tot mozaiek tegels zetten.

  • Gebruik de juiste lijm voor de ondergrond. Laat je adviseren in een speciaalzaak als je niet zeker weet welke lijm je nodig hebt.
  • Spoel het oppervlak van de tegels meteen af met water en een spons om een waas te voorkomen.
  • Gebruik voor de vloer nooit een witte voeg. Dit wordt namelijk erg snel vies.
  • Gebruik kit in dezelfde kleur als de voeg! Dit geeft het mooiste resultaat.

Recent

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Meer in deze categorie

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen

De opkomende interieur trends in 2024

|
Wonen

De kracht van een nieuwe tuin

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!