Voorkom krassen op de vloer met vloerbeschermers

12/02/2021
|
97
vloerbeschermers

Niets vervelender dan een permanente kras in je prachtige vloer. Vloerbeschermers zouden zomaar kunnen helpen dit te voorkomen. Maar hoe voorkom je dat nou eigenlijk? Er zijn ontzettend veel verschillende vloeren en daarom is het belangrijk eerst te weten wat werkt voor jouw vloer. In grote lijnen bestaan de vloersoorten uit laminaat, vloeren met een houten toplaag of een toplaag van vinyl. De ene vloer is op gebied van krasbestendigheid tegen meer bestand dan de andere. Neem vloeren als PVC en vinyl, deze kunnen wel tegen een stootje. Vloeren met een houten toplaag zijn het minst bestand tegen krassen. Dit wil niet zeggen dat vloeren met een houten toplaag snel beschadigd raken, wanneer je ze goed onderhoud is de kans op een kras nog altijd laag.

 

Hoe kun je krassen voorkomen?

 

Als je een vloer nieuw hebt aangeschaft wil je hem krasvrij houden, maar een oudere vloer verdient ook liefde. De volgende middelen kun je ter preventie voorkomen:

 

  • Meubels optillen in plaats van verschuiven

Stof nestelt zich op meubels, ja ook onder meubels. Wanneer je meubels verschuift schuur je dus het stof over de vloer heen wat voor krassen zorgt.

  • Gebruik vloerbeschermers
Gerelateerd nieuws  Woning te kort.

Zorg ervoor dat krassen op de vloer volledig voorkomen worden door onder stoel- en tafelpoten stoeldoppen te plaatsen. Vroeger had iedereen viltjes, maar dat is niet meer van deze tijd. Die vallen er constant af, wat enorm frustrerend kan zijn.

  • Voeten vegen

Veeg je schoenen voor je naar binnen loopt. Of misschien nog beter, trek je schoenen volledig uit bij binnenkomst. Onder je schoenen zitten talloze modderdeeltjes en andere viezigheden van buiten. Als je hiermee door je huis loopt is het onmogelijk geen krassen te maken.

 

Soorten vloerbeschermers

 

Vloerbeschermers zijn in alle maten en kleuren verkrijgbaar. Je wilt tenslotte dat ze zo goed als niet zichtbaar zijn en enkel als bescherming voor je vloer werken. Zo bestaat er ook een bureaustoel vloerbeschermer. Dit is een grote (vaak) doorzichtige plaat van onbreekbaar polycarbonaat. Maar kleinere vloerbeschermers zijn dopjes die als een punaise in een stoel- of tafelpoot gedrukt kunnen worden. Voor ieder wat wils.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen

De opkomende interieur trends in 2024

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!