Waarom honden blaffen

30/03/2021
|
194
Bach bloesem hond

Veel mensen die zelf een hond hebben, maar vooral ook de buren vinden het vervelend dat honden soms zoveel lawaai kunnen maken. In onze dichtbevolkte gebieden is dat niet altijd wenselijk. Maar toch blaffen honden niet voor niets en heeft dat blaffen een functie.

Blaffen om gevoelens uit te drukken

Voor een hond is blaffen de manier om zich uit te drukken, alleen spreken ze een andere taal dan wij en verstaan we ze niet. Daarom is het belangrijk om je eigen hond goed te leren kennen en te snappen waarom hij blaft. Het is natuurlijk een heel verschil of hij blaft van schrik, verveling, speelsheid, honger of om zijn territorium te bewaken. Vooral als je gebruik wilt maken van Bach bloesem hond, om jouw hond te ondersteunen is het belangrijk om de juiste keuzes te kunnen maken.

Blaffen wordt uitgelokt door omstandigheden

Soms gaat een hond blaffen, omdat er iets in zijn omgeving gebeurt waar hij op reageert. Dat kan iets zijn waar hij van schrikt. Maar kan ook een waarschuwende functie hebben, als er bijvoorbeeld een vreemdeling de tuin inloopt.

Een hond die veel alleen is, en zich verveelt kan ook gaan blaffen om zijn energie kwijt te kunnen. Honden kunnen prima alleen zijn, als ze ook maar genoeg aandacht krijgen en uitgebreid uitgelaten worden. En het is goed om er naar te kijken of de hond voldoende afleiding (speeltjes) heeft als hij alleen thuis is. Ter ondersteuning kan een Bach bloesem hond helpen om met de situatie om te gaan.

Gerelateerd nieuws  Spiritualiteit is voor iedereen

Eigenschappen van een ras

Er zijn ook verschillende rassen waar het blaffen nu eenmaal meer in de genen zit. Jachthonden blaffen als ze bijvoorbeeld een konijn op het spoor zijn, dat is hun instinct. Net als herdershonden die in vroegere tijden vee bijeen dreven door ze op te jagen en tegen ze te blaffen. In onze tijd zijn het de honden die vrolijk blaffen wanneer ze met kinderen spelen.

Historische achtergrond

Dat honden veel blaffen, hebben we te danken aan onze voorouders. Vroeger was blaffen een belangrijke eigenschap en werden honden gefokt met die eigenschappen. Blaffen was vroeger natuurlijk een alarmsysteem, waarmee onze spullen beschermd moesten worden.

Jammer genoeg is dat nu in dichtbevolkte gebieden meestal niet wenselijk. Maar ja, daar kan de hond ook niets aan doen!

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!