Manieren om geld te sparen

16/04/2023
|
190
geld sparen

In de huidige economie is het door de inflatie steeds lastiger om geld te sparen. De prijzen worden steeds hoger, waardoor je op het einde van de maand minder overhoud. Desondanks zijn er nog genoeg manieren waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je geld kunt blijven sparen. Welke manieren dat dit zijn? Daar vertellen we je graag meer over in deze blog!

Maak een spaardoel

Om er zeker van te zijn dat je blijft sparen is het handig om een spaardoel voor jezelf te stellen. Dit kan een bepaald bedrag zijn per week, maand of jaar, maar ook een doel om bijvoorbeeld  op vakantie te gaan of een huis te kopen. Door een concreet doel te stellen, moet je jezelf eraan houden, waardoor je meer motivatie blijft houden om te sparen. Daarnaast kun je zo ook eenvoudig je voortgang bijhouden.

Wil jij het behalen van je spaardoel eenvoudiger maken? Zorg er dan voor dat je spaargeld geautomatiseerd wordt. Door bijvoorbeeld iedere maand automatisch een bepaald bedrag naar je spaarrekening over te boeken, kan je er zeker van zijn dat je jouw spaardoel zult halen.

Beleggen of investeren

Het sparen op je spaarrekening levert tegenwoordig door de lage rente niet meer veel op. Er zijn dan ook nog genoeg andere manieren over geld te sparen naar de “normale spaarrekening”. Een voorbeeld hiervan is beleggen of investeren. Het investeren in bijvoorbeeld de nuls koers of ander cryptogeld zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier jouw spaargeld kunt laten groeien zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen. Ondanks dat beleggen of investeren veel spaargeld kan opleveren, is het wel verstandig om je hier van tevoren goed over te informeren. Het brengt namelijk ook wel wat risico’s met zich mee.

Gerelateerd nieuws  Welke vorm van ontharing is het beste?

Blijft er wat over?

Wanneer je een bepaald spaardoel hebt, kan het aantrekkelijk zijn om alles wat er overblijft op het einde van de maand uit te geven. Toch kunnen al deze kleine beetjes uiteindelijk zorgen voor heel wat extra spaargeld. Heb je aan het einde van de maand nog geld over? Heb je een extra zakcentje gekregen? Of heb je het geld van de jaarlijkse Belastingaangifte teruggekregen? Zet dit allemaal op je spaarrekening! Al deze extra kleine beetjes zorgen ervoor dat jij sneller je spaardoel haalt of misschien extra kunt investeren. We doen tenslotte allemaal heel erg snel een impulsaankoop waarvan je we het geld beter hadden kunnen sparen.

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen

Wat zijn endemische soorten?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!