Lijnverlichting

17/02/2022
|
41
Lijnverlichting

Veel mensen weten niet wat het woord inhoudt; lijnverlichting. Maar eigenlijk is dat nog niet zo moeilijk. Zoals het woord al zegt is lijnverlichting een lijn van licht. De vorm van lijnverlichting kan je afleiden uit het woord zelf. Een lijnlicht systeem bestaat uit een lange draagrail dat aan opbouwbeugels bevestigd wordt aan het platform. Het is een type ledverlichting die vaak wordt gebruikt in magazijnen, bedrijfshallen en winkels.

 

Soorten licht

Er zijn heel erg veel verschillende soorten licht, in totaal 7 verschillende. Het eerste licht is hard licht. Hard licht is licht dat direct op het onderwerp schrijnt en op geen enkele manier ‘verzacht’ wordt. Diffuus licht is ook een vorm van hard licht, maar hier wordt het zachter gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van een paraplu, door de paraplu wordt het licht verzacht. Ook is er kunstlicht, dit is een soort die we helemaal zelf in de hand houden. In de studio kunnen er eigen lichtopstellingen worden gemaakt met kunstlicht.

Gerelateerd nieuws  Het kan! Allemaal zelfvoorzienend en biologisch eten!

 

Ook bestaat er zijlicht, het licht komt hierbij ban de zijkant. Hiermee worden er schaduwen gemaakt waardoor er mooie foto’s ontstaat. In de architectuur worden deze schaduwen gebruikt om er een nieuwe dimensie aan toe te voegen. Tegenlicht is ook een vorm, je spreekt van tegenlicht als de lichtbron zich achter het onderwerp bevindt, het licht is dus op de camera gericht.

 

Rim licht en omgevingslicht

De laatste 2 lichten zijn rim licht en omgevingslicht. Rim licht ontstaat wanneer je licht schrijnt op een voorwerp waardoor het voorwerp een andere vorm krijgt. Omgevingslicht valt niet meteen op het voorwerp zelf, maar op de omgeving van het voorwerp. Hierdoor is het minder sterk, maar ook minder hard. Deze vorm wordt heel erg vaak onbewust gebruikt bij fotografie. De zon is een heel erg groot voorbeeld van omgevingslicht.

Lijnverlichting

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

|
Wonen

Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

|
Wonen

5 elementen, die niet mogen ontbreken in je tuin

|
Wonen

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!