Lijnverlichting

17/02/2022
|
132
Lijnverlichting

Veel mensen weten niet wat het woord inhoudt; lijnverlichting. Maar eigenlijk is dat nog niet zo moeilijk. Zoals het woord al zegt is lijnverlichting een lijn van licht. De vorm van lijnverlichting kan je afleiden uit het woord zelf. Een lijnlicht systeem bestaat uit een lange draagrail dat aan opbouwbeugels bevestigd wordt aan het platform. Het is een type ledverlichting die vaak wordt gebruikt in magazijnen, bedrijfshallen en winkels.

 

Soorten licht

Er zijn heel erg veel verschillende soorten licht, in totaal 7 verschillende. Het eerste licht is hard licht. Hard licht is licht dat direct op het onderwerp schrijnt en op geen enkele manier ‘verzacht’ wordt. Diffuus licht is ook een vorm van hard licht, maar hier wordt het zachter gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van een paraplu, door de paraplu wordt het licht verzacht. Ook is er kunstlicht, dit is een soort die we helemaal zelf in de hand houden. In de studio kunnen er eigen lichtopstellingen worden gemaakt met kunstlicht.

Gerelateerd nieuws  Low budget je huis beveiligen

 

Ook bestaat er zijlicht, het licht komt hierbij ban de zijkant. Hiermee worden er schaduwen gemaakt waardoor er mooie foto’s ontstaat. In de architectuur worden deze schaduwen gebruikt om er een nieuwe dimensie aan toe te voegen. Tegenlicht is ook een vorm, je spreekt van tegenlicht als de lichtbron zich achter het onderwerp bevindt, het licht is dus op de camera gericht.

 

Rim licht en omgevingslicht

De laatste 2 lichten zijn rim licht en omgevingslicht. Rim licht ontstaat wanneer je licht schrijnt op een voorwerp waardoor het voorwerp een andere vorm krijgt. Omgevingslicht valt niet meteen op het voorwerp zelf, maar op de omgeving van het voorwerp. Hierdoor is het minder sterk, maar ook minder hard. Deze vorm wordt heel erg vaak onbewust gebruikt bij fotografie. De zon is een heel erg groot voorbeeld van omgevingslicht.

Lijnverlichting

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen

Wat te doen bij een stroomstoring

|
Wonen

De opkomende interieur trends in 2024

|
Wonen

De kracht van een nieuwe tuin

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!