Lichte training met (veel) effect

23/03/2022
|
162
Weerstand band

Soms is het leven best wel zwaar. Naast alle verantwoordelijkheden die je al hebt kan het dan moeilijk zijn om in balans te blijven. Vooral sporten kan een uitdaging zijn. Je abonnement voor de sportschool lijkt dan ook weggegooid geld, en je wordt helemaal gek van jezelf op de bank. Sommige mensen lukt het om met regelmaat een rondje te gaan rennen, maar de meesten vinden fit blijven een heel gedoe.

Goed nieuws

Er is goed nieuws voor iedereen die dit moeilijk vindt. Alle kleine beetjes helpen. Dat je misschien niet elke dag een half uur gaat hardlopen, betekent niet dat je niets hoeft te doen. Er zijn een aantal methodes om gewoon te bewegen, thuis, terwijl je toch de effecten kunt merken. Met deze methodes maak je jezelf sterker, beter, en sneller.

Springtouwen

Met tien minuten springtouwen (plus wat pauzes) kun je een flinke inspanning moeten leveren. Je gebruikt je hele lichaam, springen is zwaar, en je verbrand veel calorieën. Daarnaast is het makkelijk om je eigen vooruitgang te zien. Let er wel op dat je genoeg rust neemt en niet overdrijft, anders kun je bijvoorbeeld je achillespees oprekken.

Mini gewichtjes

Met gewichtjes van 1 kilo kun je best veel doen. Dit zijn lichte gewichten, maar als je ze bijvoorbeeld met gestrekte arm voor je uit houdt, dan kun je toch je armspieren trainen. Bovendien gaat het daarnaast erom dat je in beweging bent, dit helpt je vooruit en is zoveel beter dan stilzitten op de bank. Begin er maar mee!

Gerelateerd nieuws  De abortuswet in Nederland

Weerstand band

Weerstand band

Een weerstand band is ook een geweldige uitvinding, je kunt er veel meer mee dan met mini gewichtjes. Een weerstand band is perfect voor het trainen van allerlei spieren. Je kunt ze voor je arm- en rugspieren gebruiken, voor je benen, en je kunt hem vastbinden aan bijvoorbeeld een deurklink om je oefeningen te verbreden. Een weerstand band is perfect voor lichte trainingen die je zelf zwaarder kunt maken.

Yoga

Yoga is ook supergoed voor je. Je valt er van af, je traint er je spieren mee, je uithoudingsvermogen, en ook nog eens je ademhaling. Een goede ademhaling is essentieel voor je mentale en fysieke gesteldheid, en hier kun je ook sterker van worden. Net zoals een weerstand band kan yoga ook makkelijk of moeilijk zijn afhankelijk van wat je er doet.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!