Kinderen willen niet eten, wat nu?

19/03/2021
|
46
Oppassen in de buurt

Kinderen willen niet eten, wat nu?

Het zal wel bekend voorkomen, je hebt je kind net eten gegeven om lekker op te eten, maar je kindje eet geen hap. Geen stress, want problemen met eten bij kinderen is eerder normaal dan een uitzondering onder de 5 jaar. Bovendien is het ook zo dat deze eetproblemen enigszins vanzelf weggaan, doordat de meeste kinderen vanzelf leren hoe belangrijk dit is op een dag. We geven je in deze blog toch wat tips om ervoor te zorgen dat je kindje toch net dat extra hapje pakt.

 

Samen gezellig koken

Een goede manier om je kind toch zover te krijgen om lekker te eten is om je kindje mee te nemen in het proces van het koken. In veel gevallen vinden kinderen dit niet alleen leuk, maar ze kunnen ook nog een trots gevoel krijgen over wat ze gemaakt hebben. Ook leren ze spelende wijs wat het inhoudt om te werken met zulke producten en dat is niet altijd per definitie simpel is. Als je gaat oppassen in de buurt is dit ook een sterke manier om je oppaskindje snel beter te leren kennen en wie weet snel een leuke klik te krijgen.

Gerelateerd nieuws  De inrichting van een nieuw kantoor organiseren

 

Draai de rollen om

Zorg ervoor dat het kindje een dag in de week ook mag beslissen wat jullie gaan eten. Hierdoor creëer je ermee dat kinderen door de week heen kunnen uitkijken naar dit speciale moment, waarop zij  de keuze hebben. Vaak kan het zijn dat kinderen hierdoor beter eten op andere dagen in de week, omdat ze anders misschien geen keuze mogen maken op een vaste dag. Buiten het feit dat kinderen dit leuk vinden is dit ook een manier om de creativiteit van de kinderen los te laten lopen.

 

Oppassen in de buurt

Ga je binnenkort oppassen in de buurt en je hebt dit probleem ook al vaker meegemaakt? Dit is natuurlijk lastiger omdat deze kinderen vaak nog wat onwennig zijn met nieuwe mensen in de buurt. Bij oppassen in de buurt is koken dan juist een sterke manier om een betere connectie te krijgen met je oppaskindje. Dit hoef nog niet eens per se over een groot gerecht gaan, maar zelfs de kleinere gerechten zoals bijv. het maken van een tosti kan veel verschil maken. Zie dit niet als probleem, maar juist als een activiteit om je oppassen nog leuker te maken!

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie

Het mooiste plekje van Nederland

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!