Is Glamping het nieuwe kamperen?

22/06/2021
|
173
Luifels

Tegenwoordig hebben de meeste mensen vast wel een van Glamping gehoord. Als je van de gezelligheid van kamperen houdt, maar geen zin hebt om je tentje op te zetten dan is Glamping misschien wel iets voor jou. Het woord Glamping is een combinatie tussen glamorous en camping. Vrij vertaald dus luxe kamperen. Maar wat is Glamping nu eigenlijk?

Glamping

Eigenlijk zegt het woord het al, Glamping is een luxe manier van kamperen. Bij Glamping ben je van alle gemakken voorzien. Je hoeft niet meer naar een washok om je afwas te doen of te gaan douchen in een toiletgebouw. Als je in luxe gaat kamperen dan heb jij je eigen badkamer en eigen keuken. In sommige tenten zit zelf verwarming en een vaatwasser. Daarnaast slaap je in een heerlijk bed en hoef je niet op een campingmatje te liggen. Het is dus niet vreemd dat Glamping de laatste jaren steeds populairder is geworden. Je kan het je zo gek niet bedenken of het bestaat. Wil je in een luxe tipi slapen dan kan dat. Je kan ook kiezen voor een gezellige lodge of een luxe tent met enorme luifels. Zelf genieten van je eigen bad of sauna is mogelijk tijdens een Glamping vakantie.

Gerelateerd nieuws  Test je kennis met een pubquiz

Voordelen van Glamping

Het grootste voordeel is natuurlijk het comfort dat Glamping biedt. Daarnaast is het ook veel gemakkelijker en je vakantie kan sneller beginnen. Je hoeft geen uren meer te besteden aan het opzetten van een tent of te zoeken naar de ideale plek om jouw caravan neer te zetten. Je komt aan op de bestemming en de vakantie kan meteen beginnen. Daarnaast ben je ook zo weer weg dus geen last minute inpak taferelen meer. Zo kan jij maximaal genieten van jouw vakantie.

Waar vind je een Glamping

Glamping is razend populair dus er zijn door heel Europa enorm veel plekken waar je naar toe kan gaan. De populairste landen zijn Spanje, Frankrijk, Italië en Zwitserland. Wil je toch wat dichter bij huid blijven, dan zijn er in Nederland ook genoeg plekken waar jij helemaal tot rust kan komen tijdens je eigen Glamping vakantie.

Luifels

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!