In Arnhem gaan wonen

10/02/2021
|
223
appartement huren in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en heeft meer dan 150.000 inwoners. Er zijn dan ook genoeg woningen om al deze mensen in te huisvesten. Al sinds het jaar 893 vormde de nederzetting Arnhem de basis voor de bruisende stad die Arnhem tegenwoordig is. In de afgelopen decennia kent Arnhem een geleidelijke groei in het aantal inwoners en bedrijven. Voor veel mensen is Arnhem dan ook een kans om een mooie toekomst in op te bouwen.

appartement huren in Arnhem

Een creatieve en groene stad

Arnhem staat ook wel bekend als de Groene stad aan de Rijn. Dit komt vooral door het natuurpark in Meinerswijk, het Park Sonsbeek en Landgoed Mariëndaal. Daarnaast ligt de Veluwe vrijwel om de hoek. Ook zijn er nog een aantal natuurgebieden die vooral in de weekenden druk bezocht worden. Deze gebieden zijn het Groesbeekse Bos, Millingerwaard en de Duivelsberg.

Ook staat Arnhem bekend als een creatieve stad. Vooral de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten heeft een grote invloed in de culturele wereld door het opleiden van kunstenaars. Ieder jaar trekt de hogeschool studenten aan van over de hele wereld. Na Amsterdam beschikt Arnhem over het meeste aantal inwoners met een beroep in de creatieve sector. Naast de ArtEZ Hogeschool heeft Arnhem ook nog het Openluchtmuseum, het Kunstbedrijf, Museum Arnhem en Introdans.

Gerelateerd nieuws  Spiritualiteit is voor iedereen

Een woning huren in Arnhem

Arnhem is dus een bedrijvige stad met veel mogelijkheden. Voor velen is het een ideale stad om te gaan wonen. Van alle woningen in Arnhem wordt meer dan de helft verhuurd, zo rond de 55%. Een appartement huren in Arnhem moet dan ook geen probleem zijn. Als je een appartement wilt huren, vergelijk dan eerst alle mogelijkheden op vergelijking sites zoals huurstunt.nl. Op vergelijking sites kun je makkelijk jouw wensen aanvinken en alle zoekresultaten sorteren. Zo vindt iedereen een woning die aansluit op persoonlijke voorkeuren.

In Arnhem zijn de twee grootste leeftijdscategorieën 25 tot 29 jaar en 45 tot 49 jaar. Populaire wijken zijn Stadscentrum, Klarendal, Sint Marten en Rijkerswoerd. Hier wonen dan ook de meeste mensen. Als je voor meer rust gaat, dan is een wijk buiten het centrum wellicht een betere keuze.

 

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!