25 jaar SnowWorld, een Nederlands bedrijf klaar voor de toekomst

13/01/2022
|
92
zonnepanelen kopen landgraaf

Koos Hendriks opende op 12 december 1996 in Zoetermeer de eerste vestiging van zijn toekomstige indoorskibanen-keten. De keten van SnowWorld heeft inmiddels acht vestigingen in Nederland en Duitsland. Met haar zeven indoorskibanen op de vestigingen in Zoetermeer, Landgraaf, Velsen, Rucphen, Terneuzen, Roosendaal en Neuss (Duitsland) draait SnowWorld jaarlijks gemiddeld € 26 miljoen (boekjaar 2017/2018). SnowWorld is ook een maatschappelijk verantwoordelijk bedrijf die al veel stappen heeft genomen voor een duurzame toekomst van haar indoorskibanen.

Leuke acties!

SnowWorld viert sinds december 2021 haar 25ste verjaardag met een terugblik op de hoogtepunten en leuke winacties en kortingen. Bij SnowWorld kun je al gedurende het hele jaar leren snowboarden en skiën met de hulp van 300 gediplomeerde instructeurs.  Maar op haar bekendste vestiging in Landgraaf kun je naast skiën en snowboarden nu ook fonduen en verblijven in het Alpine hotel.

Toekomst van SnowWorld

Het bedrijf opgericht door Koos Hendriks is bovendien een duurzaam bedrijf die ook voor de toekomst behouden blijft. De CO2-uitstoot ver vierkante meter sneeuw van de vestiging in Zoetermeer is met meerdere maatregelen namelijk in 3 jaar tijd al verminderd met 40%.

Gerelateerd nieuws  Luchtverversing in de industrie

Welke maatregelen zijn genomen?

Om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden, heeft SnowWorld in juni 2017 13.000 zonnepanelen geplaatst op de schuine daken van Landgraaf en Zoetermeer. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat de indoorskibanen op zonnige dagen geen externe elektriciteit meer nodig hebben, maar volledig zelfvoorzienend zijn met groene zonne-energie. De energie die op een zonnige dag wordt geproduceerd, kan ongeveer 1.000 lokale huishoudens van stroom voorzien. Dit mooie zonnepanelenproject is de grootste in de Nederlandse recreatiebranche. Ben je geïnspireerd geraakt door het duurzame project van SnowWorld bij jou in de buurt, zoek dan gerust eens naar meer informatie over het kopen van Zonnepanelen in Landgraaf.

De restwarmte van de koelunits voor het koelen van de pistes wordt ook gebruikt om de hotels, restaurants en andere delen van de gebouwen te verwarmen. SnowWorld heeft ook een van de 25 bestaande elektrische sneeuwscooters in de wereld bemachtigd. Daar zijn ze dan ook trots op. De oude gaslampen is daarnaast ook vervangen door duurzame led-verlichting. Deze lampen zijn zuiniger dan oude gaslampen en geven ook meer licht.

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!