Hulp bij het regelen van de scheiding

27/08/2021
|
226
scheiding aanvragen

Een scheiding aanvragen is al lastig genoeg. Als je daarbij ook nog eens alle samen moet regelen kan dat enorm lastig zijn. Het praten gaat prima, maar toch kan het lastig zijn om de laatste dingetjes op orde te krijgen. Om jullie hierbij te helpen kan het handig zijn om een mediator in te schakelen. Deze kan jullie helpen met het maken van definitieve afspraken en kan zorgen dat de scheiding goed en gemoedelijk verloopt.

Wat doet een mediator?

Een mediator is een bemiddelaar tussen twee partijen. Mediatie is dan ook eigenlijk conflictbemiddeling. Als je gaat scheiden kan je alleen een mediator inschakelen als beide partijen wel nog met elkaar kunnen praten en ze zonder ruzie de scheiding rond willen krijgen. Een mediator is geen relatie therapeut dus je kan er niet terecht als je nog niet zeker weet of jullie uit elkaar willen gaan. Vaak komen mensen bij de mediator als ze het niet eens worden over de laatste paar zaken. Dit kan bijvoorbeeld zijn over het huis of de kinderen. Een mediator is onpartijdig dus zal nooit een kant kiezen. Ook zullen beide partijen bereid moeten zijn om compromissen te sluiten en naar elkaar te luisteren. Een mediator kan alleen zijn werk doen als erg goed en netjes gecommuniceerd wordt met elkaar.

Gerelateerd nieuws  Het belang van een nauwkeurige urenregistratie

scheiding aanvragen

Voordelen van een mediator

Ten eerste is een mediator onafhankelijk, hierdoor zullen er geen voorkeursbehandelingen zijn en is de kans groter dat er een uitkomst zal zijn vaar beide partijen zich in kunnen vinden. Daarnaast kan en mediator hulp bieden op verschillende vlakken, zoals juridisch en financieel. Een mediator heeft geen emotionele betrokkenheid bij de partijen dus deze kan veel praktischere en efficiëntere gesprekken met jullie voeren. Een mediator maakt een scheiding minder stressvol voor jezelf, maar ook voor eventuele kinderen. Dit komt omdat alles gemoedelijk wordt geregeld en er een goede basis voor communicatie wordt opgezet. Daarnaast is het ook veel sneller en goedkoper om te scheiden met behulp van een mediator. Je hoeft geen advocaat in te huren en er worden sneller en beter afspraken gemaakt. Een mediator wordt meestal betaald door beide partijen, terwijl een advocaat per persoon betaald moet worden.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Een evenement organiseren? De checklist!

|
Dienstverlening

Duurzaam beheer van restafval

|
Dienstverlening

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!