Hoe werkt software ontwikkelen?

16/01/2023
|
158
software ontwikkelen

Als je software ontwikkelaar bent dan houdt dan in dat je verantwoordelijk bent voor het volledige proces van ontwikkelen, testen, implementeren, verbeteren en onderhouden van de software. Al deze taken horen bij jou en je dient ze allemaal goed uit te voeren, want iedereen die de software gebruikt wil ook graag dat deze werkt. Het belangrijkste voor degene die de software maakt ook de klantbehoefte; deze staat altijd centraal. Ga je nieuwe software ontwikkelen? Dan wordt er eerst goed bedacht wat de software moet kunnen en aan welke eisen deze software moet voldoen. Vaak wordt er dan al gedacht vanuit de klant omdat deze van tevoren helemaal in kaart is gebracht. De ontwikkelaar stapt dan in de beleving van de klant en gaat bedenken wat de klant graag zou willen vanuit zijn of haar perspectief gezien.

software ontwikkelen

Ontwerpen

De eerste fase is het ontwerpen als je eenmaal weet wat de software moet kunnen en waar deze aan moet voldoen. Je gaat de software precies op deze manier maken en je gaat daarna testen met de klant. Vaak wordt de methode agile of scrum development hierbij gebruikt. De klant laat dan precies weten wat hij of zij ervan vindt en geeft aan wat er anders moet. Dit wordt in kleine stappen opgepakt en verwerkt. Het is belangrijk dat de klant tijdens dit proces vaak om feedback wordt gevraagd, zodat de software uiteindelijk ook helemaal doet wat deze moet doen op een fijne manier voor de klant. Is de software helemaal klaar? Dan moet deze heel goed worden getest op fouten. Loopt de software helemaal zonder problemen en kan de eindgebruiker ermee aan de slag? Dan is je ontwerpfase klaar!

Gerelateerd nieuws  Hoe herken je dat je relatie in een sleur zit?

 

Rekening houden

Er kan tijdens de ontwikkeling tot en met dat de software bij de eindgebruiker is veel informatie verloren gaan. Het is daarom goed en belangrijk om rekening te houden met een goede communicatie met de eindgebruiker. Je moet ook altijd rekening houden met de klant en daarnaast met het budget en de tijd. Het budget is vooral heel belangrijk om ook in de gaten te houden, vaak wordt er over het budget gegaan. Een beetje is niet erg, maar wordt dit heel veel dan kunnen projecten hierop stuk lopen.

Recent

Last van de rug bij computerwerk?

21/02/2024

Zo handig is klittenband voor je kleding

10/02/2024

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

29/01/2024

Het belang van een betrouwbare energieopslag

23/01/2024

Duurzaam beheer van restafval

19/01/2024

Meer in deze categorie

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen

Wat zijn endemische soorten?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!