Veel meer oppaswerk gezocht tijdens lockdown

18/01/2021
|
196
oppaswerk gezocht

Het is allang geen geheim meer dan er tienduizenden kinderen thuis zitten tijdens de corona-periode. Scholen zijn gesloten en dat geldt ook voor de sportclubs. Niet vreemd dus dat er tijdens te lockdown veel meer naar oppaswerk gezocht wordt. Ouders moeten wel nog steeds naar werk en weten zich vaak geen raad. De beste oplossing is dus het zoeken van een oppas. Dit is aan de ene kant ook wel weer mooi, omdat het kansen creëert voor de wat oudere jongeren die oppaswerk aanbieden. Voor degene die nog nadenken over oppaswerk, hier vertellen we even hoe je ermee kunt beginnen.

Starten met oppaswerk

Oppasland is een ideaal platform voor zowel de oppasser als de ouder(s) die naar oppaswerk zoekt.
op deze plek komen de partijen samen en krijgen ze voor het eerst een beeld van elkaar. De vervolgstap is het opnemen van contact om elkaar echt te leren kennen. Meestal komen jullie dan bij elkaar om een aantal zaken te bespreken én ontmoet de oppasser de kinderen of het kind. Tijdens het gesprek wordt onder andere aangekaart wanneer de oppasser zou moeten komen, in het weekend of doordeweeks. Ook hebben jullie het over het uurtarief. Hier zit geen vaste prijs aan verbonden. Jullie komen mondeling tot een akkoord over wat er betaald gaat worden. Verder wordt er ook besproken wat de taken zullen worden. Vaak gaat het er echt om dat je alleen op het kind of de kinderen let, maar het kan ook zijn dat je als oppasser moet helpen met taken als huishouden, eten maken en geven enzovoorts.

Gerelateerd nieuws  De ins en outs van een influencer

Kosten van Oppasland

Wanneer je Oppasland voor het eerst gebruikt om een profiel aan te maken (als oppasser) betaal je niets. Een profiel aanmaken is volledig gratis. Pas wanneer je ook in contact wil komen met ouders die oppaswerk zoeken moet je gaan betalen. Dit doe je maandelijks voor een vast bedrag van 9 euro 95. Het account opzeggen kan altijd. De betaalde versie van Oppasland geeft jou als oppasser ook de mogelijkheid om een beoordeling te krijgen.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!