Deeltijd werken en studeren klinkt voor sommigen als muziek in de oren, maar voor sommigen kan het ook afschrikken. Werk en studeren combineren vereist namelijk een goed time management. Toch is het voor iedereen de moeite waard om er eens een kijkje naar te nemen.

Wat is een traineeship

Bij een traineeship begin je bij een werkgever als trainee. Dit houdt in dat je wordt opgeleid tot specialist binnen dat bedrijf. Een traineeship duurt doorgaans 1 tot 2 jaar en bestaat uit opdrachten, trainingen en begeleiding die je van de werkgever krijgt. Het is vrij aan de werkgever om te bepalen hoe hij dit traineeship precies invult. Vaak bestaat het wel uit minimaal een tiende deel opleidingstraject zodat je nog genoeg naast je werk bijleert. Een traineeship kun je volgen bij veel grote bedrijven in verschillende richtingen. De opties zijn daarom ook groot.

Waarom deeltijd werken en studeren?

Een groot voordeel van deeltijd werken en studeren is dat je naast het werk blijft studeren. Zo kun je het pas geleerde meteen in de praktijk toepassen en kun je ook up to date blijven over de onderwerpen waar u al kennis over heeft. Ook is een groot voordeel dat je gewoon wordt betaald, en niet zoals bij een normale studie moet betalen. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding waardoor dat wat je leert beter blijft hangen. Ook heb je al meteen een baan dus hoef je je geen zorgen te maken of je na je studie wel een baan vindt. Het is wel intensief omdat je in een korte tijd veel leert en veel nieuwe kennis op moet doen. Het is aan jou om te kijken of de voordelen hier tegen opwegen.

Hoe kies je een traineeship

Je hoeft voor een traineeship niet per se een vooropleiding te hebben gehad met betrekking tot een bepaald onderwerp. Dat ga je namelijk allemaal tijdens het traineeship leren. Dit is dus de perfecte kans voor een carrière switch. Kies vooral een richting die je leuk lijkt en die je interesse wekt. De rest volgt vanzelf.