Dit zijn de meest kansrijke beroepen op dit moment

11/08/2021
|
49
stage programmeren

Om de zo veel tijd komt het UWV met een lijst van meest kansrijke beroepen van dat moment. Kansrijke beroepen zijn beroepen waar op dit moment ene (groot) personeelstekort is. Werkgevers hebben grote moeite om mensen te vinden die geschikt zijn voor de baan. Je zou misschien denken dat het alleen specialistische beroepen zijn. Maar niets is minder waar. In ontzettend veel branches is op dit moment een tekort aan mensen. Dus ben jij aan het denken om iets heel anders te gaan doen? Dan is nu je kans, als je tenminste kiest voor een van de volgende beroepen.

Van bakker tot dierenarts

Er zijn veel beroepen kansrijk op dit moment. Te veel om op te noemen. De hele lijst kun je vinden op de website van het UWV. Maar wij zullen er een aantal opnoemen. Horecamedewerkers, tankstationmedewerkers, bakkers en opticiens bijvoorbeeld. Maar ook psychologen, pedagogisch medewerkers, dierenartsen en betontechnologen zullen gemakkelijk een baan vinden. Ben je bank dat je na jaren omscholen toch geen baan zult vinden in je nieuwe branche omdat het inmiddels niet meer onder de kansrijke beroepen valt? Kies dan voor een IT opleiding. Je zult vrijwel altijd werk kunnen vinden als bijvoorbeeld programmeur.

Gerelateerd nieuws  Het verkopen van zelfgemaakte spullen

Een stage programmeren volgen

Programmeurs zijn niet alleen op dit moment erg gewild, maar zeker ook in de toekomst. Ga je een opleiding volgen tot programmeur? Dan zul je ook een stage programmeren gaan volgen. Veel bedrijven staan te springen om je op te mogen leiden. Vaak kan je ook een interne stage programmeren volgen bij bedrijven. Je hoeft dan niet een aparte opleiding te volgen, maar wordt opgeleid én betaalt door je nieuwe werkgever. Een mooie kans op een baan met toekomst. Is er bij jou in de buurt geen bedrijf dat een interne stage programmeren aanbiedt? Dan zou je een deeltijd opleiding kunnen bvolgen. Op deze manier heb je evengoed een inkomen tijdens je nieuwe studie. Je leer en werkt namelijk tegelijk. Een goede manier als je niet genoeg geld hebt om een meerderjarige studie te volgen zonder inkomsten.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie

Het mooiste plekje van Nederland

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!