Het (on)geluk van dating apps

23/04/2023
|
271
online daten

Dating apps, de afgelopen jaren is de populariteit ervan enorm gestegen. Voornamelijk tijdens de pandemie was het een eenvoudige manier om contacten te leggen met anderen. Voor de een is het een manier om de liefde van zijn of haar leven te zoeken terwijl het voor de ander een grap is. Ondanks dat er groep mensen een relatie uit een dating app halen, zijn er ook mensen van het gebruik negatieve effecten ervaren. Wat de voor- en nadelen van dating apps zijn? Dat vertellen we in deze blog!

Het gevaar van online daten

Bij het gebruik van datings apps zijn er een aantal gevaren. Allereerst is er het gevaar van te veel keuze. Het hebben van te veel keuze kan ervoor zorgen dat je geen keuze maakt. Daarnaast worden je hersenen met te veel keuze ook veel kritischer, dit zorgt ervoor dat de kans dat je iemand zult vinden veel kleiner is. Daarnaast kan het online daten ook verslavend werken. Zo kunnen veel mensen een kick krijgen van het swipen of afspreken met onbekende mensen die ze ontmoet hebben via een dating app. Ook zijn er een aantal mensen die niet met de juiste intentie op een dating app zitten. Let dan ook altijd op dat je niet met iemand contact hebt die zich anders voordoet dan diegene daadwerkelijk is.

Waarom wel online daten?

Ondanks dat er aan online daten genoeg nadelen zitten, heeft het ook zo zijn voordelen. Zo is het een eenvoudige en toegankelijke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Contact leggen met iemand achter een scherm gaat tenslotte veel makkelijker dan wanneer iemand voor je staat. Dit heeft ook weer voordelen voor de eerste ontmoeting. Je leert iemand online door berichten uit te wisselen al kennen, hierdoor is het geen vreemde meer op bijvoorbeeld de eerste date. Ga je op eerste date en vind je het toch een beetje spannend? Hier lees je meer over gespreksonderwerpen voor tijdens een date.

Gerelateerd nieuws  Welke vorm van ontharing is het beste?

online daten

Tips voor online daten

Wil je het online daten toch gaan uitproberen? Dan geven we je hieronder een aantal tips hoe je dat het beste kunt aanpakken.

  1. Maak een oprecht profiel: zorg ervoor dat je laat zien wie je bent en vermijd daarbij misleidende informatie of foto’s.
  2. Heb je een match en ga je het gesprek aan? Hou het dan niet oppervlakkig! Ga bijvoorbeeld niet over de standaard dingen praten, maar stel diepgaande vragen of vertel persoonlijke verhalen.
  3. Wees geduldig! Het vinden van een match kan even duren, ga dan ook niet onnodig veel swipen. Neem de tijd en wacht totdat je iemand vindt die je echt leukt vindt.
  4. Denk aan je eigen veiligheid. Ondanks dat online daten super leuk kan zijn, kan het soms ook gevaarlijk zijn door mensen met verkeerde intenties. Deel dan ook nooit persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of bankgegevens.
  5. Ga je op een eerste date? Spreek dan af op een veilige plek. Ga bijvoorbeeld de stad in waar veel mensen zijn. Je weet tenslotte nooit wat je de eerste keer gaat aantreffen.

Ben jij een brildrager en wil je een mooie ooglook voor de eerste date? Lees dan: Oogmake-up tips voor brildragers.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!