Het onbewoonde paradijs naast Curacao

24/03/2021
|
210
klein curacao trip

Curacao is een prachtig eiland in het Caraïbisch gebied en het staat vaak bij mensen op de bucketlist. Curacao trekt jaarlijks veel toeristen en studenten die daar vakantie gaan vieren, werken of wonen. Maar wat veel mensen niet weten is dat Curacao een klein broertje heeft. Op zo’n 13 kilometer varen ligt het een klein onbewoond paradijs genaamd klein Curacao. Klein Curacao heeft slecht een oppervlakte van drie vierkante kilometer. Als toerist kan je een bezoekje brengen aan klein Curacao met een dagtrip. In deze korte blog kan je alles lezen over klein Curacao en wat daar te beleven valt.

Het witste en langste strand van Curacao

Klein Curacao is met bedekt met een parelwit en zacht strand en met zijn azuurblauwe zee is het een van de blauwste zeeën ter wereld. Met een klein Curacao trip kun je het eiland dagelijks bezoeken als je op tijd reserveert. Klein Curacao is een van de populairste activiteiten onder de toeristen als ze Curacao bezoeken. Het rotsachtige vulkanische eiland wordt gebuikt voor dagtochten, strandfeesten, picknicks en is een van de beste plekken om te snorkelen.

Zwemmen met zeeschildpadden

Zoals hierboven al vernoemd is klein Curacao een top locatie om te snorkelen. Het azuurblauwe water is lekker warm en comfortabel. Als je gaat snorkelen op klein Curacao is het gegarandeerd dat je veel prachtige tropische vissen tegen en zeeschildpadden tegenkomt. Houdt dus tijdens het snorkelen je ogen goed open en om deze magische wezens te zien. Het eiland is een populaire broedplaats voor zeeschildpadden. Jaarlijks keren er honderden zeeschildpadden terug naar het eiland om eieren te leggen en zich voor te planten.

De iconische oude vuurtoren van klein Curacao

Het eerste wat opvalt als je klein Curacao nadert is de iconische oude vuurtoren. Deze vuurtoren dateert uit 1850 en is gebouwd om schepen te waarschuwen. Omdat klein Curacao een klein vlak eiland is valt het niet snel op voor schepen die het eiland naderen. In het verleden zijn er veel schepen gestrand op het eiland, daarom is de vuurtoren gebouwd in 1850. De vuurtoren heeft er echter niet lang gestaan. Door een orkaan die er op het Caribisch gebied gewoed heeft is de vuurtoren niet lang na de bouw weer verwoest. De toren is in de jaren die erop volgde nog twee keer opnieuw gebouwd.

Gerelateerd nieuws  Zijn alle soorten veranda’s even goed geïsoleerd?

De gestrande schepen van klein Curacao

Zoals je hierboven al kon lezen hebben er in het verleden nogal wat scheepsbreuken plaatsgevonden op het klein eiland. Als je klein Curacao bezoekt kun je een aantal van deze schepen nog altijd bezoeken. Zo liggen er nog twee iconische schepen te roesten op het eiland. In 2017 is er een klein Franse zeiljachtje gestrand en in de jaren tachtig van de vorige eeuw is een grote olietanker genaamd de Maria Bianca Guidesman daar gestrand. Beide schepen zijn nooit weggehaald en zijn tegenwoordig een grote trekpleister voor toeristen.

Klein Curacao trip met de boot naar het eiland

Klein Curacao is alleen te bereiken met een boot. De reis naar het eiland duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en is het eiland ligt op zo’n 13 kilometer van Curacao af. Als je het eiland wilt bezoeken moet je dit wel op tijd reserveren via een van de klein Curacao trip. Deze trips zijn vaak snel volgeboekt en als je niet op tijd reserveert kan je, je kans missen om het eiland te bezoeken.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!