Het mooiste plekje van Nederland

07/02/2023
|
621
planoloog vacatures

Het mooiste plekje van Nederland

Ons land kent een aantal prachtige gebouwen, maar het Binnenhof in Den Haag is toch wel een van de mooiste plekken in Nederland. Al eeuwenlang is het Binnenhof het middelpunt van de Nederlandse politiek. Op deze plaats bevinden zich de Eerste- en Tweede kamer die samen het parlement vormen.

Het binnenhof is het oudste parlementscomplex in Europa dat nog voor zijn originele functie gebruikt wordt en is dus al erg oud. Tot twee keer toe zijn er plannen geweest om het Binnenhof af te breken, maar zo ver heeft het gelukkig nooit mogen komen.

In 1248 startte de bouw van de Ridderzaal. Deze zaal was bedoeld als feestpaleis en bevindt zich bij het Binnenhof. Door de jaren heen zijn er verschillende restauraties aan de zaal gedaan, maar het plekje is nog even imposant als vroeger.

Toeristen

Ieder jaar komen er veel toeristen op dit prachtige plekje af. Het is een drukbezochte plaats door buitenlanders, maar ook door Nederlanders. Zij willen vaak graag zien waar de politiek zich binnen het land afspeelt en hoe mooi het er wel niet is. Voor toeristen worden er rondleidingen op het terrein georganiseerd, zodat alles rustig bekeken kan worden. Met een beetje geluk kom je er ook nog politici tegen!

Gerelateerd nieuws  Low budget je huis beveiligen

Architectuur

De architectuur van het Binnenhof is indrukwekkend en is recentelijk vernieuwd door Dok architecten. Zij hebben met man en macht gewerkt aan een nieuw structuurontwerp. Hier hebben uiteraard veel verschillende medewerkers aan gewerkt zoals architecten, modelleurs, ontwerpers en planologen. Dit zijn posities waar bijna altijd wel nieuwe medewerkers voor gezocht worden, zo staan er bijna altijd planoloog vacatures open.

Renovatie

Op dit moment is er wederom een renovatie bezig aan het Binnenhof. Deze is van start gegaan op 1 oktober 2021 maar stond eigenlijk gepland voor eind 2020. Door de stikstofcrisis is deze start uitgesteld tot oktober, de verwachting is dat de renovatie ongeveer 5 jaar zal duren. Er komt ook een flink kostenplaatje bij de renovatie kijken, de kosten worden op dit moment geschat op €719 miljoen.

Wil je dus het mooiste plekje van Nederland bezoeken, aarzel dan vooral niet! Er is ondanks de huidige renovatie altijd ruimte voor een rondleiding door dit prachtige gebied. Wil je nog meer inspiratie voor activiteiten? Lees dan deze blog.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!