Glas in je interieur

29/06/2021
|
178
Design glas

Met glas is veel mogelijk. Het wordt veel toegepast in verschillende interieurs, denk aan de glazen wanden of deuren die we veel zien. Toch wordt het ook veel gebruikt als accessoires in woningen. Lees in deze blog hoe je glas kan toepassen in je interieur.

Design glas

Glas kan voor sfeer zorgen wanneer je het combineert en accentueert met de kleuren van je interieur. Meestal straalt het echt luxé uit maar juist daarom is het leuk te combineren met je nonchalantere meubels bijvoorbeeld. Design glas is de laatste tijd erg populair, vooral onder de jongvolwassenen. Glas in combinatie met staal wordt al veel gebruikt, denk aan de glazen stalen wanden en deuren. Als je dit al hebt is het erg leuk om glas toe te voegen aan je accessoires. Je kan het speciaal maken door het door iemand te maken maar vaak krijg je het ook “tweedehands” bij een atelier of zelfs bij een vintage winkel, hoe leuk!

Accessoires

Er zijn veel verschillende glazen accessoires. Denk aan kaarsenhouders, kandelaren, theelichten, vazen en noem maar op. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt in het interieur, bijvoorbeeld als lamp. Van hanglampen tot tafellampen en staande lampen. Er is enorm veel mogelijk in je interieur met glas. Wat ook veel gebruikt wordt door bijvoorbeeld interieurstyliste is verschillende texturen en kleuren door elkaar te gebruiken. Denk dan aan verschillende texturen van glas in dit geval. Helder, gekleurd, doorzichtig of patroontjes, het kan allemaal en ook allemaal bij elkaar! Mocht je écht design glas willen of iets speciaal laten maken dan zou je dit eens kunnen navragen bij een glaswinkel in de buurt.

Gerelateerd nieuws  Wat te doen bij een stroomstoring

Meubels

Er bestaan ook veel meubels met glas erin verwerkt zoals bijvoorbeeld (salon)tafels, kasten, stoelen en zelfs bureaus. Deze zijn vaak te krijgen in verschillende winkels, zo heeft Ikea bijvoorbeeld meerdere meubels met glas erin maar ook genoeg andere bedrijven die dit aanbieden. Ook voor meubels met glas kun je eens langs een kunst atelier gaan, zij maken dit vaak ook op maat. Misschien kom je nog veel meer andere leuke dingen tegen!

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!