Glas in je interieur

29/06/2021
|
50
Design glas

Met glas is veel mogelijk. Het wordt veel toegepast in verschillende interieurs, denk aan de glazen wanden of deuren die we veel zien. Toch wordt het ook veel gebruikt als accessoires in woningen. Lees in deze blog hoe je glas kan toepassen in je interieur.

Design glas

Glas kan voor sfeer zorgen wanneer je het combineert en accentueert met de kleuren van je interieur. Meestal straalt het echt luxé uit maar juist daarom is het leuk te combineren met je nonchalantere meubels bijvoorbeeld. Design glas is de laatste tijd erg populair, vooral onder de jongvolwassenen. Glas in combinatie met staal wordt al veel gebruikt, denk aan de glazen stalen wanden en deuren. Als je dit al hebt is het erg leuk om glas toe te voegen aan je accessoires. Je kan het speciaal maken door het door iemand te maken maar vaak krijg je het ook “tweedehands” bij een atelier of zelfs bij een vintage winkel, hoe leuk!

Accessoires

Er zijn veel verschillende glazen accessoires. Denk aan kaarsenhouders, kandelaren, theelichten, vazen en noem maar op. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt in het interieur, bijvoorbeeld als lamp. Van hanglampen tot tafellampen en staande lampen. Er is enorm veel mogelijk in je interieur met glas. Wat ook veel gebruikt wordt door bijvoorbeeld interieurstyliste is verschillende texturen en kleuren door elkaar te gebruiken. Denk dan aan verschillende texturen van glas in dit geval. Helder, gekleurd, doorzichtig of patroontjes, het kan allemaal en ook allemaal bij elkaar! Mocht je écht design glas willen of iets speciaal laten maken dan zou je dit eens kunnen navragen bij een glaswinkel in de buurt.

Gerelateerd nieuws  De meest gezochte banen in de ICT

Meubels

Er bestaan ook veel meubels met glas erin verwerkt zoals bijvoorbeeld (salon)tafels, kasten, stoelen en zelfs bureaus. Deze zijn vaak te krijgen in verschillende winkels, zo heeft Ikea bijvoorbeeld meerdere meubels met glas erin maar ook genoeg andere bedrijven die dit aanbieden. Ook voor meubels met glas kun je eens langs een kunst atelier gaan, zij maken dit vaak ook op maat. Misschien kom je nog veel meer andere leuke dingen tegen!

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

|
Wonen

Feiten en fabels omtrent infraroodpanelen

|
Wonen

5 elementen, die niet mogen ontbreken in je tuin

|
Wonen

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!