Gewaagde kazen uit Frankrijk

05/11/2021
|
214
Beaufort kaas

In het land van de ‘haute cuisine’ moet je uit je comfortzone stappen als het op eten aankomt. Frankrijk staat bijvoorbeeld bekend om de vele soorten kaas. Niet iedereen is liefhebber van de sterke smaken, maar de volgende soorten maken je misschien toch enthousiast. Sterker nog; als je dit niet probeert, mis je een essentieel stukje van de Franse eetcultuur.

Brie

Oké, oké, we beginnen veilig. De kans is groot dat je in Nederland al een keer brie hebt geprobeerd en dat je dit meteen lekker vond. Door de zachte smaak kan vrijwel iedereen deze kaas waarderen. Deze kaas is vernoemd naar een regio in het noorden van Frankrijk waar Disneyland Parijs gelegen is en het prachtige kasteel van Fontaine bleau. Deze kaas is op zich al lekker, maar wordt vaak in combinatie met honing en noten gegeten.

Camembert

Net als de brie, maar in tegenstelling tot de Beaufort kaas, is de camembert zacht van structuur. Deze kaassoort is echter wel een sterker van smaak. Als je een liefhebber bent dan heb je deze kaas waarschijnlijk ook wel eens uit de supermarkt gehaald, want deze soort is net als de brie best populair. Door de zachte structuur is deze kaas ook lekker met iets met een zoetzure smaak. Cranberry’s of appel passen er prima bij. Ben je op roadtrip in Frankrijk, dan moet je hem puur natuur eten met een stuk stokbrood.

Gerelateerd nieuws  Wat te doen bij vlekken op textiel?

Beaufort kaas

Beaufort kaas

Bij een harde kaas als Beaufort kaas denk je misschien dat deze uit Zwitserland zou kunnen komen. Je zit er niet helemaal naast. Deze kaas is namelijk afkomstig uit de alpenstreek en wordt gemaakt van rauwe koemelk. De kwaliteit van de originele Beaufort kaas wordt over het algemeen hooggehouden doordat de koeien een maximum aantal liters van de melk mogen produceren en de strikte regeling van hun voedingsschema.

Roquefort

Deze kaas wordt ook wel eens de keizer van de Franse kazen genoemd. Het is een schimmelkaas die gemaakt is van schapenmelk en is goed te herkennen aan de blauwe adertjes. Roquefort is vernoemd naar een plaatsje in het zuiden van Frankrijk. Hij ziet er op het eerste oog niet erg appetijtelijk uit, maar je zou hem wel een keer moeten proberen als je in het zuiden op vakantie bent.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Tips voor de schoonmaak van schoenen

|
Lifestyle

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Kun je wijn in de vriezer bewaren?       

|
Lifestyle

De meest gebruikte seksspeeltjes

|
Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!