Gewaagde kazen uit Frankrijk

05/11/2021
|
55
Beaufort kaas

In het land van de ‘haute cuisine’ moet je uit je comfortzone stappen als het op eten aankomt. Frankrijk staat bijvoorbeeld bekend om de vele soorten kaas. Niet iedereen is liefhebber van de sterke smaken, maar de volgende soorten maken je misschien toch enthousiast. Sterker nog; als je dit niet probeert, mis je een essentieel stukje van de Franse eetcultuur.

Brie

Oké, oké, we beginnen veilig. De kans is groot dat je in Nederland al een keer brie hebt geprobeerd en dat je dit meteen lekker vond. Door de zachte smaak kan vrijwel iedereen deze kaas waarderen. Deze kaas is vernoemd naar een regio in het noorden van Frankrijk waar Disneyland Parijs gelegen is en het prachtige kasteel van Fontaine bleau. Deze kaas is op zich al lekker, maar wordt vaak in combinatie met honing en noten gegeten.

Camembert

Net als de brie, maar in tegenstelling tot de Beaufort kaas, is de camembert zacht van structuur. Deze kaassoort is echter wel een sterker van smaak. Als je een liefhebber bent dan heb je deze kaas waarschijnlijk ook wel eens uit de supermarkt gehaald, want deze soort is net als de brie best populair. Door de zachte structuur is deze kaas ook lekker met iets met een zoetzure smaak. Cranberry’s of appel passen er prima bij. Ben je op roadtrip in Frankrijk, dan moet je hem puur natuur eten met een stuk stokbrood.

Gerelateerd nieuws  Het kan! Allemaal zelfvoorzienend en biologisch eten!

Beaufort kaas

Beaufort kaas

Bij een harde kaas als Beaufort kaas denk je misschien dat deze uit Zwitserland zou kunnen komen. Je zit er niet helemaal naast. Deze kaas is namelijk afkomstig uit de alpenstreek en wordt gemaakt van rauwe koemelk. De kwaliteit van de originele Beaufort kaas wordt over het algemeen hooggehouden doordat de koeien een maximum aantal liters van de melk mogen produceren en de strikte regeling van hun voedingsschema.

Roquefort

Deze kaas wordt ook wel eens de keizer van de Franse kazen genoemd. Het is een schimmelkaas die gemaakt is van schapenmelk en is goed te herkennen aan de blauwe adertjes. Roquefort is vernoemd naar een plaatsje in het zuiden van Frankrijk. Hij ziet er op het eerste oog niet erg appetijtelijk uit, maar je zou hem wel een keer moeten proberen als je in het zuiden op vakantie bent.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

Oogmake-up: tips voor brildragers

|
Lifestyle, Schoonheid

Zo ga je voorbereid de zomer in

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!