Extra service leveren

22/02/2021
|
52

De klant is koning is een klassiek spreekwoord. Wat de klant ook van je vraagt, probeer zo goed mogelijk te bieden waar ze om vragen. Zij zorgen tenslotte dat er geld binnenkomt. Vooral met social proof: de reviews en het bewijs die je gaat krijgen van tevreden klanten. Deze informatie gaat weer extra klanten opleveren. Toch is het ook fijn om uit jezelf al extra service te kunnen leveren, nog voor iemand er om vraagt.

Concurrentie

Het makkelijkste om te beslissen wat “extra” is, kun je bedenken door naar de concurrentie te kijken. Ben je een verkoper en leveraar van witgoed? Levert jouw concurrentie die wasmachines aan huis? Misschien is het voor jou dan haalbaar om de wasmachine naar de juiste plek te laten rollen of tillen. Ben je slotenmaker? Hoe snel kun je ter plekke zijn in het geval van inbraak? Misschien baseer je jouw bedrijf op een belofte zoals een echte slotenmaker. Is het niet duidelijk wat je concurrent doet of waar je winst kunt halen? Vraag het dan aan klanten en naasten, wat zij als buitenstaanders lijken te missen bij jou.

Gerelateerd nieuws  Veiligheid op de werkvloer begint hier

Ideologie

Sommige bedrijven zoals Coolblue baseren zelfs hun complete ideologie op zulke service. De slogan van dit bedrijf is letterlijk “Alles voor een glimlach”. Hierdoor wordt service, productlevering en meer gebaseerd op een slogan. Als het namelijk niet zo is, dan wordt een bedrijf hierop afgerekend.

slotenmaker

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Wonen, Economie

Het mooiste plekje van Nederland

|
Economie
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!