Ouderschap en eigen bedrijf 

23/11/2021
|
170
opvang voor kinderen

Met name vrouwen wordt nog wel eens egoïsme verweten, als ze ambitieus zijn en tegelijkertijd ook kinderen willen. Toch zijn dat maar meningen van anderen. Wil jij wel wat meer weten over het combineren van ouderschap en een eigen bedrijf? Lees dan vooral verder. Trouwens, dit artikel is dus ook voor ambitieuze mannen.

Fuck de mening van een ander 

Misschien komt het oordeel wel voornamelijk van mannen. Mannen die het eigenlijk wel fijn vinden om zich volledig te kunnen richten op het werk, terwijl ze ook kinderen willen. Zij willen waarschijnlijk graag een vrouw die de zaakjes dus in de huishouding regelt. Het kunnen ook mannen die zich mogelijk ongemakkelijk voelen als een vrouw ambities waarmaakt. Ja er zitten ook vrouwen bij, die er wat van vinden. 

Maar, weet je wat? Uiteindelijk zijn het allemaal maar meningen van anderen. Doe vooral wat goed voelt voor jou. Zeker heb je verantwoordelijkheden met kinderen, alleen dat wil niet zeggen dat je geen eigen bedrijf kunt hebben. Je kunt het ook anders zien. Je bent een voorbeeld voor jouw kinderen, dat het wel kan. Dat het oké is om ook jouw ambitie te volgen. 

Ook als man zijnde kun je negatieve reacties krijgen als je een eigen bedrijf wil beginnen. Hier geldt trouwens ook: volg jouw pad, niet die van een ander. Wat weet die ander eigenlijk van ondernemen?

Accepteer dat het soms pittig is 

Ja, als je kiest voor kinderen en voor het runnen van een eigen bedrijf, accepteer dan dat je soms harder moet lopen dan een ander. Dat is nu eenmaal zo. Je kan ook niet naar elke verjaardag, ook al vindt men er wat van. Bovendien kan het zijn dat jij misschien meer uren draait dan een ander. 

Gerelateerd nieuws  Debiteuren en crediteuren

Management, opvang voor kinderen 

Het betekent vooral dat je vaak vele scherpere keuzes moet maken. Dit doe je wel en dat doe je niet. Kies een constructie die voor iedereen zo goed mogelijk werkt. Regel de juiste opvang voor kinderen, plan ook bewust tijd in voor jouw kinderen. Opvang voor kinderen is namelijk iets anders dan dumpen natuurlijk. 

opvang voor kinderen

Dat soort praktische zaken, zoals opvang voor kinderen. Het belangrijkste is dat je niet alleen voor jouw mind moet zorgen. Geef ook aandacht aan jouw lichaam en geest. Op die manier blijf je in verbinding met jezelf. Dat is gunstig voor jouw bedrijf en ook voor de band met jouw kinderen. Wil je ook wat tips over ontspannen? Check dat het verhaal over ontspannen in eigen tuin.

Zijn jouw kinderen wat ouder? Ga dan ook gerust een gesprek aan. Wat vinden ze goed gaan en wat hadden ze graag anders gezien? Luister open, zonder meteen 'ja, maar' te roepen. Nog aan het lezen? Dan bij jij misschien wel de vrouw die het gewoon gaat doen: ouder zijn én een eigen bedrijf runnen.

Bekijk ook Je producten wereldwijd aanbieden

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!