Eindelijk tijd voor je eerste rijles

06/08/2021
|
93
rijschool Leiden

Je hebt er al lang naar op zitten wachten maar eindelijk is het zover. Je hebt je eerste rijles bij rijschool Leiden. Zeer zenuwachtig stap je achter het stuur wanneer je wordt voorgesteld aan je instructeur. Na de eerste uitleg ga je de auto voor de eerste keer starten, wat uiteraard een zeer fijn gevoel geeft. Je staat nog in de vrij en op de handrem en de instructeur begeleid je door alle handelingen. Je zet de auto in de versnelling en probeert rustig weg te rijden. Tijdens de eerste leskrijg je verdere instructie wat je allemaal moet doen en waar je op moet letten. De instructeur let intussen goed op hoe je alle informatie opneemt en wat je manier van rijden is. Op deze informatie maakt hij een persoonlijke leerweg zodat jij alles kan leren voor je autorij examen.

Rijschool Leiden en het nieuwe rijden

Tijdens de rijlessen word je uitgelegd wat de beste manier van rijden is. Niet alleen rekening houdend met het verkeer, maar ook met het milieu en jouw portemonnee. Auto rijden is namelijk niet goedkoop, gelukkig zijn er rijtechnieken om de kosten zo laag mogelijk te houden. Jouw rijinstructeur legt je alles uit wat je moet weten om de kosten te drukken, ook wel het nieuwe rijden genoemd. Hierbij ga je schakelen op een bepaald toerental, leer je met welke snelheid je het beste welke versnelling je kunt gebruiken en rij je met een gelijkmatig tempo. Dit zijn nog maar een paar technieken om de kosten van auto rijden zo laag mogelijk te houden, en de uitstoot van de brandstof te limiteren.

Gerelateerd nieuws  Hoe weet je zeker of je de juiste persoon aanneemt?

Helemaal voorbereid op het examen

Na het leren van de juiste technieken en manier van rijden ben je klaar om voor je examen te gaan. Je weet hoe alles moet en de moeilijke onderdelen heb je voldoende herhaald, zodat je ook daarin met zelfvertrouwen de handeling kan uitvoeren. Het is nu alleen nog de taak voor jezelf om rustig te blijven tijdens het examen. Zorg hierbij voor voldoende rust en dat je goed hebt gegeten. Uiteraard ook genoeg drinken, maar niet te veel want dan moet je constant naar het toilet en dat helpt niet om rustig te blijven. Vertrouw in je eigen kunnen en weet dat je het kan.

rijschool Leiden

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Tips voor het opbouwen van een eigen website

|
Algemeen, Dienstverlening

Tips voor de beginnende natuurfotografen

|
Dienstverlening

Waarom online aanwezig zijn belangrijk is

|
Dienstverlening

Tips om je motorrijbewijs te halen in Noord-Holland

|
Dienstverlening
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!