Dit moet je weten omtrent arbeidsrecht

05/08/2021
|
210
arbeidsrecht advocaat

Er gaan altijd menselijke belangen, emoties én haast gepaard met arbeidszaken. Doorgaans is de eerste zet cruciaal en zal er altijd een tactische aanpak gehanteerd moeten worden. Om die reden is een arbeidsrecht advocaat van grote waarde. Maar wat is de toegevoegde waarde van een arbeidsrecht advocaat aan een arbeidszaak nu precies? Wij vertellen het je graag.

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst en ontslag

Ieder ontslag, met name ontslag op staande voet, zit anders in elkaar en daarbij zijn er nogal wat belangrijke regels waaraan de werkgever moet voldoen. Het ontslag moet op de eerste plaats gegrond zijn, ook moet de juiste procedure worden gevoerd, het loon kan worden doorbetaald of je moet toch op het werk verschijnen. Doorgaans heb je eerst een intake met de arbeidsrecht advocaat, die vervolgens contact opzoekt met de werkgever. Wanneer je niet op een procedure uit bent, dan helpt de advocaat je met het maken van goede afspraken. Zodoende is het mogelijk om je WW-uitkering te behouden en een transitievergoeding of zelfs een billijke vergoeding te ontvangen. Is een procedure wel noodzakelijk? Dan bereid je samen met de advocaat het verweerschrift en zitting voor en staat hij of zij je tijdens de zitting bij.

Gerelateerd nieuws  Doe meer met je pc

Zieke werknemer: re-integratie of zelfs ontslag

Als zieke medewerker zit je in een moeilijke en vaak kwetsbare situatie, waardoor je waarschijnlijk niet in staat bent jezelf goed te verdedigen. Je eigen gezondheid staat immers centraal. Op dat moment is het onmogelijk voor de werkgever om je te ontslaan en moet er alles aan doen om je te laten re-integreren. De arbeidsrecht advocaat staat je in de geval bij met de vele regels en procedures; zoals de wet Poortwachter, regels van bedrijfsartsen, regels van verzuimbegeleiders, regels omtrent het deskundigenoordeel, het UWV enzovoorts.

Loonvordering

Als je al een tijd geen of niet op tijd je salaris hebt gekregen, spreken we van een loonvordering. Het komt vaak voor dat werknemers uit loyaliteit naar hun baas zelf in de problemen komen, omdat het loon niet op tijd wordt uitbetaald. Omdat het natuurlijk lastig is om de werkgever hier op aan te spreken, doet de advocaat dit voor jou.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

|
Algemeen, Economie

Hoe verpakking efficiëntie en productiviteit verbetert

|
Economie

Belang van verpakking bij een efficiente supply chain

|
Economie

Slimme hacks om energie te besparen

|
Economie, Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!