Dingen om te doen in Maastricht

10/02/2022
|
45
taxi Maastricht

Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Niet gek, met alle bezienswaardigheden en historie. Wij zochten 8 dingen uit die je kunt doen in deze leuke stad.

Naar het Bonnefantenmuseum

Een populair museum in Maastricht is het Bonnefantenmuseum, met een grote collectie aan beeldende kunst. De meeste werken dien er hangen zijn gemaakt in de Middeleeuwen, maar er zijn ook veel moderne werken te bewonderen. Voor ieder wat wils.

Neerploffen op een terras op het vrijthof of op de markt

In Maastricht is genoeg te beleven, maar je moet ook de tijd nemen om even de sfeer te proeven. Dit kun je het best doen op één van de pleinen. Denk bijvoorbeeld aan de Markt of het Vrijthof. In de zomer zitten de terrassen vol en ’s winters staat het plein vol kraampjes tijdens Magisch Maastricht.

Wandeling langs de Maas

Mocht winkelen niet helemaal je ding zijn, dan kun je ook een wandeling maken langs de Maas. Ga ergens op een trap zitten en geniet van het uitzicht!

Taxi Maastricht

Helpoort

Ben je op zoek naar een stukje historie? Neem in Maastricht een taxi richting de Helpoort. Deze poort was onderdeel van de oudste stadsmuur. Tegenwoordig kun je er het Vestingsmuseum bezoeken.

Gerelateerd nieuws  Hoe werkt software ontwikkelen?

Bezoek een concert van André Rieu

Concerten van André Rieu zijn altijd druk bezocht en terecht: niemand krijgt zoveel mensen tegelijkertijd aan het dansen dan deze violist. Boek dus ruim van tevoren een ticket en ga voor de zekerheid naar Maastricht met een taxi. Je kunt front row zitten, maar een plekje op één van de terrassen is net zo gezellig.

Boekhandel Dominicanen

In deze boekhandel kijk je echt je ogen uit. Niet alleen door de hoeveelheid boeken, maar ook door het interieur. Dit gebouw was namelijk vroeger een kerk.

Met Maastricht taxi naar The Sphinx Passage

The Sphinx Passage is een gloednieuwe passage aan de rand van de stad. Er worden momenteel nog wat laatste puntjes op de I gezet, maar er zijn al enkele winkels, eetgelegenheden en een bioscoop.

Wandeling Sint Pietersberg

Pak je in Maastricht een taxi, dan kun je naar de Sint Pietersberg rijden en genieten van het uitzocht over de stad. Of maak een wandeling naar de top. Onderweg kun je een tussenstop maken in één van de restaurants.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

|
Algemeen

Een Adembenemende Ervaring: De zoektocht naar de beste luchtdruk vibrator

|
Algemeen

Je producten wereldwijd aanbieden

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!