De toenemende populariteit van de Aziatische keuken

18/05/2021
|
237
Chinees Sittard

De meest populaire Aziatische keukens

De Aziatische keuken heeft al een lange tijd geleden zijn intrede gemaakt in Nederland. Zo is het Chinese restaurant inmiddels al niet meer weg te denken uit de stad. Daarnaast is ook de Indonesische keuken al een geruime tijd een basis onderdeel van de restaurants in Nederland. Meer recent zijn er een aantal andere Aziatische keukens populairder geworden. Een goed voorbeeld is dan ook de Japanse keuken. Sinds een aantal jaar zijn de sushi-gerechten erg populair geworden. Inmiddels zitten er dan ook in bijna iedere stad een aantal sushi-restaurants. Ook de Thaise keuken maakt steeds meer zijn intrede in de Nederlandse samenleving. Denk hierbij aan verschillende curries en noedel gerechten die steeds meer verkocht worden in Nederland.

De Japanse keuken

Zoals hierboven benoemd wordt de Japanse keuken steeds populairder. In 2019 waren er al ruim 437 Japanse restaurants in Nederland. Inmiddels is dit getal alleen maar opgelopen. Initieel waren de Japanse restaurants voornamelijk gericht op de sushi-gerechten. Inmiddels maken ook andere gerechten uit de Japanse keuken steeds meer hun intrede. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende populariteit van noedelsoepen en uiteraard de zogenaamde poké-bowls die geïnspireerd zijn op sushi. Inmiddels kunnen we wel met zekerheid zeggen dat de Japanse keuken een belangrijk aandeel heeft verkregen in de Nederlandse samenleving. Inmiddels staat bij veel Nederlands het sushi-gerecht hoog op het lijstje van favoriete maaltijden.

Gerelateerd nieuws  Licor 43 toevoegen aan gerechten

Restaurant met Chinese keuken: Chinees Sittard

Zoals ook al eerder benoemd is de Chinese keuken al geruime tijd erg populair in Nederland. De Chinese keuken heeft dan ook niet voor niets het grootste aandeel van buitenlandse restaurants in Nederland. Maar wat is de reden dat Chinese restaurants al zo lang populair zijn. Chinees Sittard is een passend voorbeeld van een goede Chinees. Door de geruime keuze aan gerechten zit er altijd wel iets bij dat iedereen lust. Overigens bieden Chinese restaurant niet altijd alleen maar volledige Chinese maaltijden aan. Steeds vaker heb je bij de Chinees de mogelijkheid om ook Indonesische of Thaise gerechten te bestellen. Een van de redenen hier voor is uiteraard om een breder scala aan klanten aan te trekken. Daarnaast is het ook een logische keuze omdat de Chinese keuken sowieso al beïnvloed is door andere Aziatische keukens.

 

Chinees Sittard

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Last van de rug bij computerwerk?

|
Gezondheid

Het vinden van ontspanning tijdens een drukke werkweek

|
Gezondheid, Lifestyle

Kun je wijn in de vriezer bewaren?       

|
Lifestyle

De meest gebruikte seksspeeltjes

|
Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!