Wel of geen koffieapparaat in je huis

18/11/2021
|
46
specialty coffee

Als je een koffieliefhebber bent, kun je waarschijnlijk niet wachten om ’s morgens je bed uit te komen voor een grote kop zwarte prut. Een multifunctioneel koffieapparaat kan een uitkomst zijn, maar er zitten ook minpunten aan.

Verschillende soorten specialty coffee

Dit is het grootste voordeel van een koffieapparaat: je kunt zelf kiezen hoe je je koffie wilt: een cappucino, latte macchiato, het kan allemaal. Je zit dus niet meer vast aan de standaard kop zwarte koffie en je hoeft niet iedere keer naar een koffie zaak om een specialty coffee te halen. Houd je alleen van zwarte koffie, dan is een klein koffiezetapparaat ook voldoende.specialty coffee

Koffie wanneer je wilt

Als je echt een koffieleut bent, dan kan een koffieapparaat wel een uitkomst zijn. Het koffieapparaat staat altijd klaar. Als je zin hebt in een kop koffie, hoef je maar op de knop te drukken en hoef je geen kwartier uit te trekken om water te koken, enzovoort. Ook als je veel mensen over de vloer hebt omdat je bijvoorbeeld een praktijk aan huis hebt, kan een koffieapparaat met specialty coffee handig zijn.

Gerelateerd nieuws  Wat te doen bij vlekken op textiel?

Schoonmaken

Zo’n apparaat vergt natuurlijk wel onderhoud. Omdat het zo’n grote investering is, wil je niet dat het apparaat al binnen een jaar kapot en onbruikbaar is. Maak dus regelmatig de buitenkant en het filter schoon. Heb je een apparaat waarbij je de melk moet toevoegen vanuit een melkpak? Maak dan ook altijd dat slangetje goed schoon. Houdt er ook in dat geval ook rekening mee dat je dit pak regelmatig moet vervangen.

Ruimte

Dit is misschien wel het belangrijkst als je een koffieapparaat wilt aanschaffen: heb je er de ruimte voor? Een koffieapparaat neemt namelijk de nodige ruimte in beslag. Bij sommige apparaten heb je ruimte nodig om de koffieschepjes en het melkpak neer te zetten voor de specialty coffee. Als je een opgeruimd type bent, dan is dit misschien niet het geschikte apparaat voor jou en misschien heb je de ruimte, vergeet niet dat je ook ruimte moet hebben om te kunnen koken en andere apparaten kwijt te kunnen. Bak je bijvoorbeeld graag? Dan is het handiger om ruimte te houden voor een keukenmachine.

Recent

Licor 43 toevoegen aan gerechten

25/09/2023

Hoe kun je je nieuwe buren leren kennen na de verhuizing?

14/09/2023

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

13/09/2023

De rol van technologie in de moderne keuken: slimme apparaten en innovatieve hulpmiddelen

11/09/2023

Oogmake-up: tips voor brildragers

07/09/2023

Meer in deze categorie

Licor 43 toevoegen aan gerechten

|
Lifestyle

Milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van wespen

|
Algemeen, Lifestyle

Oogmake-up: tips voor brildragers

|
Lifestyle, Schoonheid

Zo ga je voorbereid de zomer in

|
Algemeen, Lifestyle
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!