De opkomende interieur trends in 2024

17/10/2023
|
716
Interieur

De wereld van het interieur design veranderd voortdurend. Terwijl we ons aanpassen aan de snel veranderende wereld om ons heen, veranderen ook onze behoeften en voorkeuren op het gebied van interieur. Wat zijn de nieuwste trends die we kunnen verwachten in onze huizen en appartementen? In deze blog gaan we de opkomende trends van 2024 bekijken.

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Wij verwachten dan ook dat deze trend zich blijft doorzetten in 2024. Mensen worden zich steeds meer bewust van de impact van hun keuzes op het milieu, daarom gaan we dit ook terug zien in hun interieur. In 2024 zullen de duurzame materialen zoals gerecycled hout en natuurlijke vezels vanzelfsprekend worden. De energie zuinige verlichtingssystemen zullen ook bij nog meer huizen geïnstalleerd worden. Door middel van deze smart-home technologie krijgen we nog een beter inzicht in ons verbruik. Ben je nu ook benieuwd hoe je dit kan verder zetten in de rest van het huis? Begin dan bij de badkamer.

Biophilic design

Biophilic design is het integreren van natuurlijke elementen in het interieur. Dit is een trend die de laatste jaren is gegroeid, waarvan wordt verwacht dat het komend jaar ook door zal blijven groeien. Mensen verlangen naar de rustgevende en herstellende effecten van de natuur. Natuurlijke kleuren, groene planten en materialen, zoals hout en steen, zullen veel voorkomen in interieurs.

Minimalisme met een twist

Mensen streven steeds meer naar minimalisme en rust. Het is dan ook niet raar dat mensen hun huis minder vol gaan zetten, maar de spullen die er staan puur gefocust zijn op persoonlijke stijl. Unieke kunstwerken en handgemaakte meubels zullen minimalistische interieurs verlevendigen en een gevoel van individualiteit toevoegen. Zo hoef je niet alleen bij je interieur te blijven, maar kan je ook de kracht van een nieuwe tuin ontdekken hier.

Gerelateerd nieuws  Kom met ons vogelspotten

Technologie

Technologie is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. We zien dat veel huizen deze technologie al geïntegreerd hebben in het systeem. Dit zal dan ook door blijven gaan in het komende jaar. Van de slimme thermostaten tot spraak gestuurde verlichting en geïntegreerde beveiligingssystemen, technologie zal het comfort en de efficiëntie van onze huizen verbeteren. Zo zal alles steeds makkelijker en binnen hand bereik worden.

De kleurpaletten

In 2024 zullen de warme, aardste tinten terug komen. De groene, terracotta, bruintinten en zachte neutrale kleuren zullen vooral naar voor komen. Deze kleuren creëren een rustgevende en uitnodigende sfeer in huis.

2024 belooft een spannend jaar te worden voor interieurdesign. Er zullen nieuwe dingen komen, maar ook de oude dingen zullen verbeterd worden. Of je nu je huis opnieuw wilt inrichten of gewoon wat inspiratie wilt opdoen, deze trends bieden een boeiend vooruitzicht op de toekomst van wonen in 2024. Ben je nu op zoek naar inspiratie? Neem een kijkje tussen de projecten van Condor Wonen als inspiratie.

Lees ook: wereldwijde invloeden op interieurstijlen

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

|
Wonen

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

|
Wonen

Laat bloemen schitteren op papier

|
Wonen

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

|
Wonen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!