Een gezellige inrichting van een kantoor kan zorgen voor gemotiveerde werknemers die éxtra hard werken. Maar hoe richt je een kantoor gezellig in? In deze blog vertellen we je hoe je van jouw kantoor een fijne werkplek maakt.

Maak het eigen

Een kantoorplek is in principe een formele omgeving, maar je kan er zeker een persoonlijke touch aan geven. Hang bijvoorbeeld foto’s op van de werknemers. Of misschien hebben jullie wel een leuke teamfoto die in groot formaat aan de muur gehangen kan worden. Door een persoonlijke touch te geven aan het kantoor wordt er een intiem en knus gevoel gecreëerd.

Denk aan alle spullen

Er komt veel kijken bij de aanschaf van kantoorbenodigdheden. Zo heb je de standaard spullen zoals computerschermen, printers en bureaustoelen nodig. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de inrichting van de pauzeruimte. Kies je hier voor een tafel met stoelen, of juist voor statafels? Daarnaast dien je ook na te denken over de hoeveelheid pennen, schriften, mappen, enzovoorts dat er nodig is. Het is fijn om een kleine voorraad te hebben van dit soort artikelen, zodat je altijd genoeg hebt. Zorg ervoor dat je de gehele kantoorinventaris gereed hebt voor je intrekt in het kantoor.

Accessoires

Maak het nieuwe kantoor gezellig met accessoires. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met bloemen of planten. Door wat groen toe te voegen aan het kantoor creëer je sfeer en maak je het gezellig. Het is fijn om planten en bloemen te kopen die weinig onderhoud nodig hebben. Het is namelijk vervelend als een collega iedere dag een rondje moet lopen om alle planten water te geven. Dit is een tijdrovende bezigheid en onnodig. Er zijn namelijk heel veel leuke onderhoudsvriendelijke bloemen en planten verkrijgbaar.

Laat de vloer egaliseren

Als je niet helemaal tevreden bent met de vloer, kun je ervoor kiezen om de vloer te laten egaliseren. Door de vloer te laten egaliseren maak je de vloer gereed om te dienen als ondergrond. Na het egaliseren van de vloer kun je er bijvoorbeeld vloerbedekking op leggen. Het is raadzaam om vloerbeschermers aan te schaffen, zodat je langer kunt genieten van de mooie vloerbedekking.