De duurste animatie films allertijden

03/08/2021
|
215
animatie film maken

Een animatie film maken gaat gepaard met een hele hoop kosten. Je hebt namelijk niet alleen een hele hoop dure software nodig. Je dient ook een hoop mensen in dienst te nemen. Je hebt een schrijver van het verhaal nodig, vaak zijn dit ook nog meerdere schrijvers. Daar blijft het echter niet bij, een animatie film maken kan natuurlijk niet zonder de zogeheten animators. Ook heb je acteurs nodig om de karakters écht tot leven te brengen met hun eigen stem. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kosten voor een animatie film te maken. Om die reden willen we het graag hebben over de duurste animatie films ooit gemaakt.

Rapunzel (2010)

Samen met The Lion King (2019) is dit de duurste animatie film ooit gemaakt, het heeft maar liefst 260 miljoen dollar gekost. Het was de 50ste speelfilm van Disney en één van de eerste in een lange tijd dat (losjes) gebaseerd is op een bestaand sprookje. Namelijk het gelijknamige sprookje Rapunzel, ook wel Raponsje genoemd. Net zoals bij toentertijd de kleine zeemeermin, luidt deze film het begin van een nieuw tijdperk in de Disney classic films in. Er zijn daarnaast ook nog andere overeenkomsten met het verhaal van de kleine zeemeermin, voornamelijk ook omdat het karakter van Rapunzel sterk lijkt op dat van Ariel.

Gerelateerd nieuws  Verschillende laarzen voor jouw stijl

The Lion King (2019)

Zoals eerder vermeld is The Lion King, met een kostenpost van 260 miljoen dollar, de duurste animatie film ooit gemaakt. Het is een realistische CGI-remake van de gelijknamige animatieklassieker uit 1994. De remake is gemaakt door de Amerikaanse regisseur Jon Favreau die de kans had gekregen door zijn succes met de live action-/CGI-remake van The Jungle Book.

Toy Story 3 (2010)

Ruim 60 miljoen dollar kostend dan voorgaande films, heeft Toy Story 3 nog altijd een zeer grote kostenpost. De animatie film van Pixar Animation Studios heeft namelijk 200 miljoen dollar gekost. Het verhaal vervolgt het grote succes van de twee voorgaande Toy Story films. De film heeft zelf ook veel succes gekend, met maar liefst twee Oscars. Eén voor Beste Animatiefilm en een Oscar voor Beste Filmsong.

Recent

Tips voor de schoonmaak van schoenen

13/06/2024

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!