Dit zijn de beste geanimeerde reclamevideo’s allertijden

08/06/2021
|
186
animatievideo maken

Meestal zap je meteen weg bij het zien van een reclame. Toch zijn er altijd wel een aantal filmpjes die je aan de buis houden gekluisterd. Ondanks dat je weet dat het om een reclamefilmpje gaat, blijf je toch kijken. Hoe doen bedrijven dit toch? Het geheim is in de meeste gevallen ‘storytelling’. Je vertelt een verhaal dat de kijker aangrijpt. Dit kan op emotioneel vlak, maar ook door bijvoorbeeld (herkenbare) humor te gebruiken. In dit blog richten we ons op animatievideo’s. Het mooie hiervan is dat je er echt alles mee kan. Je kan een geheel eigen wereld creëren met een animatievideo. En om je een beeld te geven hoe je een goede animatievideo kan maken, geven wij een paar voorbeelden van de mooiste geanimeerde reclamevideo’s van de afgelopen tijd.

De gigantische robot van Intuit

We beginnen met de (in onze ogen) beste geanimeerde video die er op het moment is. Het is een reclame van Intuit, een Amerikaans bedrijf dat software ontwikkelt voor financiële instellingen en particulieren. Ze verkopen dus onder andere software om je boekhouding overzichtelijk te houden. Hoe kan je daar een goede reclame voor maken, want het is nogal een saai onderwerp of niet? Nou, Intuit kan het! Bekijk maar eens hun 4 minuten durende reclamefilmpje over een gigantische robot, een uitvindster en een medewerker van een bloemenwinkel. Het filmpje duurt lang en er wordt niets gezegd. Toch blijf je ruim 4 minuten lang kijken en wordt het geen moment saai. Heel erg knap gemaakt volgens ons!

Het verhaal van Wimbledon

Nog een voorbeeld dat animatie je in een greep kan houden, zonder dat er teksten gebruikt worden. Toch is dit wel een risico, want een voice-over en pratende figuren trekken de aandacht van de kijker. En in dit geval heb je alleen de beelden. Toch weet ook dit filmpje, ‘In Persuit of Greatness’, je aandacht van begin tot eind vast te houden. De krachtige muziek en de mooie beelden geven je kippenvel. Met name de sportliefhebbers kunnen vast en zeker waardering voor dit filmpje hebben.

Gerelateerd nieuws  In Arnhem gaan wonen

Een telefoonreclame zonder ook maar één keer een telefoon te laten zien

Heel bijzonder en gedurfd: een reclame maken zonder ook maar één keer je product in beeld te brengen. De reclame ‘Be Together. Not The Same’ van Android neemt je mee in de wereld van een animatiefiguurtje dat gepest wordt. Android probeert hier mee een discussie op te wekken over pestgedrag. De video inspireert je om moedig te zijn en anderen in nood te helpen. Een mooi filmpje met een mooie boodschap.

Een animatievideo maken om je merk te boosten

Zoals je hebt kunnen lezen (en wellicht ook zien) is een animatievideo maken een krachtige manier op je merk onder de aandacht te brengen. Mensen hebben over het algemeen meer de neiging om een animatievideo te bekijken dan een reclamefilmpje met echte beelden. Daarom is het ook een effectief middel om reclame mee te maken. Dus heeft jouw product of dienst een boost nodig? Een animatievideo maken kan de uitkomst zijn! Je kan zelf een animatie video maken met behulp van een aantal tools. Deze tools zijn perfect als je je animatie wilt showen op bijvoorbeeld Instagram of facebook. Wil je echter je animatie op tv laten verschijnen? Dan raden we je aan een professioneel bedrijf in te huren.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!