De betekenis van RPA

21/05/2021
|
192
rpa

RPA staat voor Robotic Process Automation. In het Nederlands staat dit voor robot gestuurde procesautomatisering. Hierbij gaat het niet om echte fysieke robots, maar om software robots. Software robots zijn virtuele robots die taken kunnen overnemen van mensen. Door middel van RPA kunnen ondernemingen verschillende processen digitaliseren. De digitalisering van deze processen kan zorgen voor tijdsbesparing. Daarnaast werken robots vrijwel altijd foutloos en leveren zij snel werk. Wanneer u deze voordelen zijn werkt laat doen zult u merken dat u ook op langere termijn kosten bespaard. Meer weten over RPA? Lees gerust verder!

 

Hoe werkt RPA?

RPA robots kunnen processen die rule-based zijn en herhaaldelijk voorkomen automatiseren. Zo kan een RPA robot inloggen op systemen, de toetsenbord en muis bewegen over uw scherm. Daarnaast kunnen zij ook informatie aflezen van de schermen. RPA kan du applicaties verwerken en lezen, gegevens veranderen en communiceren met andere systemen via normale gebruikersinterface. Om een RPA te gebruiken hoeft u niet uw ICT-systeem te veranderen. U kunt taken door RPA robots laten overnemen die structureel terugkomen. Dit scheelt voor u en uw werknemers weer werkzaamheden en tijd. Een RPA robot kan zich dus bezighouden met administratieve, financiële, IT-support en backoffice-werkzaamheden. RPA is vooral in te zetten bij herhaaldelijke taken die in hoge hoeveelheden voorkomt. Deze processen kunt u vinden bij de afdelingen financiën, human resource en ICT. Voordat uw RPA robot aan de slag kan, moet u eerst de processen optimaliseren. Dit kan door verschillende ondernemingen die zich hierin gespecialiseerd hebben. Een voorbeeld hiervan is pegamento. Online kunt u meer informatie verkrijgen over pegamento en wat zij voor u kunnen betekenen.

Gerelateerd nieuws  Textiel laten bedrukken voor jouw nieuwe zaak

 

De positieve gevolgen van het gebruik van RPA robots

Verschillende voordelen als de besparing van tijd en geld werd al eerder benoemd. Daarnaast bieden robots ook foutloos werk. Dit scheelt weer extra werk en tijd voor als er een fout gemaakt wordt. De RPA robot kan de taken die vaker voorkomen herhalen voor u op een sneller tempo dan de mens. Door de tijd die dit u bespaard, kunt u deze tijd weer in andere aspecten van uw onderneming steken.

 

pegamento

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!