Diamond painting steeds populairder

14/01/2021
|
183
diamond painting

Ben je thuis in de wereld van schilderen en schilderijen, dan heb je misschien wel eens gehoord van het begrip diamond painting. Zo niet, diamond painting is een methode om mooie en interessante ‘schilderijen’ te creëren die behalve uniek zijn ook op een unieke manier worden gemaakt. Je doet dit namelijk door steentjes op een canvas te plakken. Omdat de steentjes die je gebruikt op het canvas fijn geslepen zijn hebben ze een bijzonder effect. Deze weerkaatsen namelijk het licht dat erop valt en dit creëert een prachtige glinstering. Een diamond painting als deze zijn op meerdere manieren leuk. Je kunt ze zelfs in je kamer aan de muur hangen of weggeven als cadeau.

Kies het materiaal waarmee je wilt werken

Lijkt diamond painting jou ook wat en kun je niet wachten om ermee aan de slag te gaan, kies dan zorgvuldig je materialen uit. Het belangrijkste dat je moet hebben is een goed canvas. Hier komen tenslotte je steentjes op. Canvassen zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. De een heeft een dier als afbeelding, de ander een berg en weer een ander een auto. De keuze is aan jou. De echte gevorderde kiezen waarschijnlijk voor een leeg canvas, terwijl het voor beginners vaak slimmer is om een categorie canvas te kopen. Kortom, er is voor ieder wat wils. Verder moet je nog kiezen welke steentjes je gaat gebruiken. De rondvormige steentjes worden aangeraden aan beginners. Dit komt omdat ze makkelijk plakken en het canvas hierdoor nog steeds grotendeels zichtbaar is. Mensen die al wat meer ervaring hebben met diamond painting kunnen beter de vierkante steentjes gebruiken. Zeker als je waarde hecht aan precies werken. De vierkante steentjes hebben een ander effect dan de ronde steentjes.

Gerelateerd nieuws  Periodiek ademhalen

Geen standaard canvas, geen probleem!

Vind je het leuk om een vriend of familielid te verrassen? Overweeg dan om je canvas te personaliseren met een foto van jullie samen of alleen van hem of haar. Deze painting is wat persoonlijker en een ideale verassing voor een verjaardag of gelegenheid. Alle canvassen zijn in verschillende maten verkrijgbaar.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!