Angsten overwinnen voor de tandarts doe je zo

27/05/2022
|
97
angst tandarts rotterdam

Als je dacht dat je als enige bang bent voor de tandarts, wanneer je weer op controle moet, dan heb je het mis. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassen zijn bang voor de tandarts, met als reden dat zij bang zijn voor de pijn die hier bij komt kijken. Nu is angst een van de normaalste zaken van de wereld, omdat het ook begrijpelijk is dat mensen bang zijn. Toch weerhoudt de angst sommige mensen ervan om een bezoek te brengen aan de tandarts. Om achteruitgang van het gebit tegen te gaan, bestaat er tegenwoordig iets als een angst tandarts in Rotterdam. Maar deze angsttandarts zit niet alleen in Rotterdam: tegenwoordig zijn er veel tandartsen die gespecialiseerd zijn op mensen die bang zijn voor de tandarts. Om meer inzicht te krijgen in de angst voor tandartsen, hoe je hiermee om kan gaan en welke oplossingen hiervoor zijn, hebben wij dit artikel geschreven.

Ontstaan van angst

Vooral in de jongere jaren ontstaan angsten en zo ook angsten voor tandartsen. Dit ontstaat in veel gevallen door een vervelende ervaring die wellicht pijn met zicht meebracht. Angst kan ook op een later moment ontstaan, bijvoorbeeld door een behandeling die niet goed is gegaan. Een angst tandarts in Rotterdam zorgt ervoor dat de drempel om naar de tandarts te gaan verlaagt wordt.

Gerelateerd nieuws  Lichte training met (veel) effect

Angst op jonge leeftijd voorkomen

Op een jongere leeftijd is het van belang om angst voor de tandarts zo veel mogelijk te beperken. Dit kan bijvoorbeeld door aanwezigheid van een van de ouders tijdens een controle of behandeling. Ook kan het kind beloond worden als het zich flink houdt tijdens de behandeling. Hierdoor krijgt het kind vertrouwen in de tandarts, wat op latere leeftijd ook een bijdrage levert.

Omgaan met angsten

Vooropgesteld zijn tandartsen er om je te helpen en doen zij er alles aan om je van een pijnloze behandeling te voorzien. Heb je angsten? Een angst tandarts in Rotterdam kan voorafgaand de behandeling tijd maken om met je in gesprek te gaan. Spreek deze dan uit naar de tandarts en vertel waar je bang voor bent. Door in gesprek te gaan kan er vertrouwen en wederzijds vertrouwen gecreëerd worden, wat bijdraagt aan een soepelere behandeling. Ook kun je aangeven waar je behoefte aan hebt. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan uitleg bij alles wat de tandarts doet of wil je liever dat hij met je in gesprek gaat. Spreek dit vooral uit!

angst tandarts rotterdam

Recent

Wereldwijde invloeden op interieurstijlen

29/11/2023

Het belang van klantbeleving bij merkloyaliteit

23/11/2023

Wat te doen bij een stroomstoring

23/11/2023

Optimaliseer je sportprestaties met Technogym

14/11/2023

Hoe verras je elkaar in bed?

10/11/2023

Meer in deze categorie

Het belang van uithoudingsvermogen

|
Gezondheid

Wat is de Wim Hof-methode?

|
Gezondheid

Enkele handige tips om je doelen te behalen

|
Economie, Gezondheid

Verhoog je gezondheid in 3 slimme stappen! 

|
Gezondheid
© Copyright Ponto Blog 2023
hello world!