Landelijke woning renoveren? Daar hoort een keuken bij!
Landelijk wonen is zichtbaar populair in Nederland. Steeds meer mensen zoeken de ruimte op. Uit een breed onderzoek bleek dat de reden dat 43% van alle mensen die verhuisde het afgelopen jaar, de hoofdreden had dat ze behoefte hadden aan meer ruimte. Landelijke woningen zijn snel verkocht ondanks dat er soms nog gigantisch veel aan een bijvoorbeeld: “oude boerderijwoning”. Bij het opknappen van een woning hoort ook de keuken. Daar komt nog heel wat bij kijken! Daarom deze blog!
De uitdaging van landelijk wonen
Waarschijnlijk heeft het te maken met de coronalockdown die veel mensen thuis hield voor een langere periode. Mensen hechten meer waarde aan hun bedrijfsplaats. Het is dus logisch te verklaren. Een van de meest ingewikkelde verbouwingen of projecten bij het renoveren van een landelijke woning is het installeren van de keuken. De keuken van vandaag ziet er anders uit dan 100 jaar geleden. Verouderde gebouwen zijn helemaal niet ingesteld voor zoveel stroomtoevoer, een afzuigkap en de juiste isolatie en brandveiligheid. Er komt bij een keuken ontzettend veel techniek kijken, dat is bij verouderde gebouwen dus extra belangrijk!
Advies vóóraf aan de renovatie
Neem vanaf het begin een professionele en betrouwbare aannemer in dienst vóórdat je begint met plannen! Een aannemer heeft vaak meer verstand van constructies en materialen. De plannen die je maakt moeten realistisch zijn en je kunt zelf moeilijk bepalen wat mogelijk is en waar eventuele risico’s liggen. Een aannemer kan ook een veel betere inschatting maken van de duur van de renovatie en eventuele experts die daarbij aan te pas komen én de totale kosten inschatten.
Keuken op maat
Het is altijd een top idee om goede experts om je heen te verzamelen. Een voorbeeld is een keukenbouwer. Landelijk wonen brengt zoals gezegd zo zijn uitdagingen met zich mee. Een keukenbouwer kan je vertellen wat er mogelijk is en kan je al een beetje inspireren met de mogelijkheden. Een keukenbouwer denkt echter ook aan je budget, kan je wensen in acht nemen en begeleid en adviseert je door het hele proces. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de plaatsing en installatie van de maatwerkkeuken.
Een landelijke keuken in een landelijk huis?
Het is natuurlijk wel leuk om een landelijke keuken te plaatsen in een oude boerderijwoning, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Er zijn genoeg mogelijkheden en keuze als het op keukens aankomt. Een moderne of klassieke keuken is net zo goed! Of wat dacht je van een botanisch tintje. Een keuken die helemaal opgaat in de natuur om je huis heen! Wat je ook voor keuken kiest in je landelijke woning, er zijn talloze mogelijkheden, zolang je maar de juiste experts inschakelt!
Conclusie
Ga je landelijk wonen? Je hebt meer ruimte en vrijheid, maar als je nog moet verbouwen kan het ingewikkeld worden. Daarom is het aan te raden om de juiste experts om je heen te verzamelen! Met dergelijke projecten neem je liever het zeker voor het onzekere!
Geïnspireerd geraakt voor een nieuwe keuken? Bekijk dan hier de mooiste landelijke keukens van Limburg!