5 tips om zonder zorgen te kunnen verhuizen

27/12/2022
|
166
Brunssum verhuizen

Je hebt eindelijk een nieuwe woning gevonden. Nu moet er nog een hoop geregeld worden voor de verhuizing. Er staan je een aantal taken op je te wachten, zoals: inpakken, klussen, het wijzigen van het adres en contracten voor gas, water en licht regelen. Dit zijn nog een aantal stappen voordat je daadwerkelijk in je nieuwe woning kunt gaan wonen. Door onze 5 verhuis tips verloopt de verhuizing vlot, waardoor je sneller in je nieuwe woning kunt intrekken.

Maak een checklist

Wanneer je eindelijk de sleutel van de nieuwe woning hebt, kun je gaan verhuizen. Omdat je aan een hoop dingen tegelijk moet denken, is het handig om een checklist te maken. Zo weet je zeker dat je geen dingen vergeet tijdens het verhuizen.

Geef je nieuwe adres door aan de gemeente

Bij de meeste gemeenten is het mogelijk om je nieuwe adres online door te geven. De gemeente houdt de Basisregistratie Personen bij. Vervolgens geeft de gemeente jouw nieuwe adres door aan organisaties zoals de belastingdienst en jouw zorgverzekeraar.

Maak een planning voor het klussen

Wanneer er nog het een en ander moet gebeuren aan de nieuwe woning, dan is het handig om een klusplanning te maken. Zo kun je direct aan de slag met het opknappen van je nieuwe woning. Bijvoorbeeld met het schilderen van de slaapkamer, het leggen van laminaat, het ophangen van lampen of het aansluiten van een nieuwe cv-ketel.

Gerelateerd nieuws  4 leuke feitjes over Zoetermeer!

Schakel hulp in voor de verhuizing

Vaak zijn familie, vrienden of kennissen wel bereid om te helpen met verhuizen. Plan ruim van tevoren een verhuisdag in, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Ga je in Brunssum verhuizen en kan je wel wat professionele hulp gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook altijd de hulp inschakelen van een verhuisbedrijf. Zo wordt een hoop werk uit handen genomen.

Tijd om de verhuisdozen leeg te ruimen

Je hebt vast een hoop spullen die mee moeten naar de nieuwe woning. Je bent dus waarschijnlijk een hoop tijd kwijt aan het uit ruimen van de verhuisdozen. Kijk nog eens naar alle spullen die je hebt. Ga je al deze spullen ook nog gebruiken in het nieuwe huis of kun je iets weggooien? Op deze manier houdt je ruimte over in de nieuwe woning.

Recent

Verschillende soorten muurfolies voor je interieur

17/04/2024

Wat moet ik weten als ik een nieuwe keuken ga kopen?

15/04/2024

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

28/03/2024

Laat bloemen schitteren op papier

22/03/2024

Een evenement organiseren? De checklist!

13/03/2024

Meer in deze categorie

De opkomst van duurzame verpakkingsmaterialen: trends en innovaties

|
Algemeen

Zo handig is klittenband voor je kleding

|
Algemeen

Het belang van een betrouwbare energieopslag

|
Algemeen

Hoe doe ik een silent disco organiseren?

|
Algemeen
© Copyright Ponto Blog 2024
hello world!